6 metode prin care poti lumina artificial rafturile unei biblioteci

03 martie 2017 , 1410 afisari

Cu toate ca era tehnologiei are tot mai multi adepti, a mai ramas un procent destul de mare de oameni care prefera sa se delecteze in compania unei carti bune. Daca iubesti cartile, ai nevoie de un spatiu adecvat pentru a le pastra.

Citește si: Decoreaza masuta de cafea ca un profesionist

Bibliotecile, care sunt disponibile intr-o multitudine de forme si dimensiuni, constitue varianta cel mai des abordata pentru expunerea cartilor. Din punct de vedere functional, dar si estetic, ideal ar fi ca rafturile bibliotecii sa beneficieze de iluminat propriu. 

Poti astfel achizitiona o biblioteca, care sa aiba fixate aplice deasupra ultimului raft. Daca ai pus ochii pe o biblioteca care iti place, dar nu are si iluminatul inclus, cu ajutorul unui electrician poti monta aplice pe partea superioara a acesteia sau pe muchiile verticale care separa rafturile

Citește si: Living colorat pentru o atmosfera tonica

Banda LED, pozitionata in interiorul raftului, asigura o alternativa a aplicelor montate pe corpul bibliotecii, oferind totodata o lumina ambientala placuta. 

O varianta mai accesibila consta in asezarea unor lampadare in pozitii care sa asigure reflectarea luminii pe rafturile bibliotecii, ajutand astfel privirea sa parcurga colectia de carti.

Citește si: 10 solutii de amenajare pentru balcoane mici si inguste

In cazul unei biblioteci inzidite ( care se realizeaza pe comanda ), formata din polite paralele intre ele si dispuse orizontal pe suprafata peretelui, se poate apela la un iluminat direct si puternic oferit de spoturi montate la partea inferioara a fiecarei polite. Acest gen de iluminat poate fi ales si in cazul unei biblioteci, ulterior achizitionarii acesteia.

Cartile dintr-o biblioteca pot fi luminate si cu ajutorul unor surse de lumina montate pe tavan, cu conditia ca acestea sa fie directionate inspre rafturile bibliotecii.

Citește si: Ce alegi pentru ferestrele locuintei tale: draperii, jaluzele, ambele sau nimic?

Autor: Flavia Lorena Irimescu, Decorator de interior

Telefon: 0747.666.473

Sursa foto: www.pinterest.com

Citește si: Trucuri care fac un dormitor sa arate ca o camera luxoasa de hotel
Loading...

Comentarii

Newsletter