Reguli de pastrare a alimentelor in frigider

30 octombrie 2015 , 1413 afisari

Spalarea si dezinfectarea periodica a frigiderului, precum si respectarea unor reguli de pastrare a alimentelor in interiorul acestuia sunt conditii elementare pentru a trai sanatos.

- Mancarea si produsele de patiserie (prajituri, torturi etc.) se pastreaza in vase acoperite cu capac.

- Mancarea gatita se pune in frigider numai dupa ce s-a racit complet.

- Inainte de a fi asezate in frigider, fructele si legumele trebuie puse in pungi sau in boluri.

- Toate alimentele alterate sau expirate trebuie scoase din frigider si aruncate. Astfel, nu se mai raspandesc bacterii si mirosuri neplacute.

Citeste si: Cum pastram prospetimea alimentelor pentru mai mult timp in frigider?

Frigiderul

Curata aparatul frigorific numai dupa ce, in prealabil, l-ai dezghetat si i-ai demontat rafturile, gratarele, cutiile de depozitare si tavile. Spala-l cu detergent de vase sau, mai eficient, cu o solutie speciala de curatat si dezinfectat. Aceasta inlatura grasimile, igienizeaza, are actiune antimicrobiana, nu necesita clatire si o poti utiliza chiar si pe suprafata exterioara a frigiderului. Pentru a scapa de mirosurile neplacute si a mentine senzatia de prospetime, apeleaza la odorizante pentru frigider.

Specialistii in electrocasnice ne recomanda achizitionarea unui frigider cu functie antibacteriana. Peretii interiori ai acestuia au in compozitia lor ioni de argint, care impiedica dezvoltarea bacteriilor responsabile de mirosurile neplacute.

Citeste si: Cum intretii aparatele frigorifice

Loading...

Comentarii

Newsletter