Rolul oglinzilor in decor

02 octombrie 2015 , 1705 afisari

Oglinda este un obiect practic si indispensabil in incaperi precum baia si dormitorul, insa totodata joaca si un important rol decorativ.

Pe langa scopul sau practic si valentele estetice, oglinzile pot ajuta la reconfigurarea spatiului de locuit. Respectand cateva reguli simple, oglinzile va vor ajuta sa creati senzatia de spatiu amplu, sa adanciti suprafetele sau sa creati o atmosfera specifica in incaperi.

Citeste si: Decoreaza-ti locuinta cu oglinzi de diferite forme si dimensiuni

Designerii utilizeaza oglinzile indeosebi in incaperile mici deoarece au capacitatea de a oferi luminozitate si de a amplifica vizual spatiul. O oglinda pusa in valoare de lumini poate da reflexii noi si obiectelor de mobilier din camera. De asemenea, o oglinda mare amplasata pe tavan sau pe un perete va crea impresia de spatiu, pe cand una mica va transforma un colt banal in punctul de interes al incaperii. Nu in ultimul rand, o oglinda formata din mai multe bucati creaza un cadru modern, iar una inramata creeaza o atmosfera romantica sau vintage.

Citeste si: 10 solutii originale de decorare a peretilor

Daca le incadrati in rama potrivita, oglinzile pot deveni piese de mobilier inedite. Prin intermediul ramei aveti ocazia sa creati un decor retro sau unul modern. O rama colorata este foarte potrivita pentru o casa plina de viata sau pentru camera unui copil, in timp ce o rama din lemn scluptata acoperita de un strat auriu poate completa un living pretios.

 

Loading...

Comentarii

Newsletter