Living colorat pentru o atmosfera tonica

13 aprilie 2017 , 2689 afisari

Paleta cromatica propusa pentru anul 2017 este asemenea unui buchet de flori - colorata si variata. Culori in nuante si tonuri diferite isi fac aparitia in interioarele locuintelor noastre intr-un mod deloc subtil, pe perioada acestui an.

Citește si: Decoreaza masuta de cafea ca un profesionist

Daca esti o persoana careia ii face placere sa fie inconjurata de culoare, iti prezint cateva variante de livinguri in care culoarea joaca rolul principal.

O modalitate prin care sa aduci culoare in livingul tau este varianta pieselor de mobilier colorate. Pe un fundal neutru sau contrastant, piesele de mobilier colorate vor produce efectul scontat, in functie de culorile alese si dimensiunile pe care le au. Daca alegi o canapea colorata, efectul va fi mai puternic comparativ cu alegerea unui fotoliu colorat, spre exemplu. Nu este gresita nici posibilitatea ca fiecare piesa de mobilier sa fie colorata, dar in acest caz este necesara o atentie maxima in ceea ce priveste modul in care dozam intensitatea culorilor.

Citește si: Ponturi pentru un decor festiv de Paște

Daca preferi un mobilier in culori neutre, textilele din incapere si obiectele decorative sunt cele pe care mizezi pentru a colora incaperea. In functie de cantitatea de culoare pe care intentionezi sa o folosesti, poti opta pentru perne decorative colorate, sau o draperie intr-o culoare vibranta, un covor colorat, corpuri de iluminat, tablouri sau mici obiecte decorative colorate ( vaze, sfesnice, rame etc. ) sau poti alege ca toate aceste elemente sa fie pline de culoare.

Nu trebuie exclusa nici posibilitatea colorarii unuia sau mai multor pereti din incapere. Alegand aceasta varianta, ne raman doua optiuni, ambele la fel de corecte. Prima ar fi ca mobilierul si accesoriile decorative sa fie in culori neutre sau derivate din culoarea aleasa pentru pereti, iar a doua varianta presupune alegerea de culori contrastante pentru piesele de mobilier, textilele si obiectele decorative prezente in incapere. Decizia va apartine!

Citește si: 5 interioare care te vor convinge ca monocromia nu inseamna monotonie

Cel mai usor de inlocuit intr-o amenajare sunt textilele si obiectele decorative. Daca doresti un living colorat, dar gandul ca peste o perioada de timp aceasta amenajare nu iti va mai satisface dorintele, alege sa aduci culoarea apeland la aceste obiecte, deoarece varianta inlocuirii unei canapele sau a modificarii culorii unui perete este de departe mult mai costisitoare.

Citește si: Decor în culori vesele, pentru vitalitate și optimism

Autor: Flavia Lorena Irimescu, Decorator de interior

Telefon: 0747.666.473

Sursa foto: www.pinterest.com

Citește si: Trucuri care fac un dormitor sa arate ca o camera luxoasa de hotel
Loading...

Comentarii

Newsletter