Greseli pe care le poti face cand renovezi

26 ianuarie 2011 , 677 afisari

Acesta este sanctuarul nostru si, chiar daca perfectiunea nu exista, acasa trebuie sa fie cat mai aproape de ideal.

Cele mai comune greseli sunt comise inca de inceput, cand oamenii ignora sau scapa din vedere conceperea unui plan, luarea masurilor de precautie, de siguranta, sau cand stabilesc un buget care nu va acoperi nici pe departe costurile de renovare. Aleg materiale si finisaje la costuri reduse pentru a economisi, cand, de fapt, acestea sunt de o calitate inferioara si in scurt timp vor trebui inlocuite.

Cel mai important aspect peste care nu ai cum sa treci, indiferent de ceea ce ai face, este partea financiara, bugetul pe care intentionezi sa-l aloci renovarii. In functie de acesta poti realiza si un plan de bataie, care poate sa te tina departe de multe erori. Pentru siguranta ta, cel mai bine ar fi sa apeleazi la o persoana de specialitate, care s-a mai confruntat cu astfel de probleme. Designerul sau arhitectul este pus la curent cu pretul materialelor, al finisajelor si, ce este mai important, el stie cel mai bine ce anume presupune renovarea.

Daca nu-ti permiti un astfel de serviciu (consiliere din partea unui designer) sau daca, pur si simplu, iti doresti sa realizezi singur aceasta lucrare, cea mai mare greseala pe care ai putea s-o faci este sa achizitionezi materiale de constructie ieftine din dorinta de a economisi.

Daca nu ai suficienti bani pentru a realiza ceea ce ti-ai propus, poate ar fi mai bine sa amani totul pentru ca, in fond, primesti ceea ce cumperi, iar acest lucru nu inseamna nici pe departe economie.

Alte greseli comune sunt erorile de masuratori. Chiar daca la prima vedere ai impresia ca jumatate de cm este nesemnificativ, in realitate aceasta diferenta aparent insesizabila te poate costa foarte mult. Prin urmare, masoara de cinci ori si taie doar o data, precum croitorul!

In cazul in care doriti sa transformati o veche debara sau camera de depozitare intr-o baie de serviciu, aveti grija sa optati pentru obiecte sanitare de dimensiuni mici si culori cat mai calde si mai deschise, altfel veti avea senzatia ca va sufocati in acel spatiu.

Un alt aspect pe care nu trebuie sa-l omiteti este lumina. Aceasta este de trei feluri: lumina generala - care provine in mod normal din plafon, lumina pe obiect - fixata intr-o anumita zona si lumina dramatica / de atmosfera - obtinuta cu ajutorul aplicelor sau al lumanarilor. Lumina pune in evidenta culoarea, piesele de mobilier, ambientul in general. 

Stilul pe care-l abordezi este la fel de important deoarece te reprezina. Nu te grabi sa achizitionezi ultimele modele de mobilier, pentru ca acestea nu vor fi in trend decat pentru cativa ani. Opteaza pentru un stil care se demodeaza greu, face fata trecerii timpului si care, in plus, „striga” numele tau!

Lista poate continua lejer, daca nu acorzi atentia cuvenita. Trebuie sa alegi cu grija tamplaria, vopseaua lavabila, pentru ca toate acestea vor crea, intr-un final, caminul tau.

Inainte de a lua decizia finala, trebuie sa analizezi toate solutiile, astfel incat rezultatul sa fie optim.

Daca te-ai decis sa-ti renovezi locuinta, inarmeaza-te cu rabdare si nu te grabi sa termini totul intr-un timp record. Cu grija si cu atentie le vei rezolva pe toate.

Comentarii

Newsletter