Decor de Crăciun în roşu şi verde

23 decembrie 2016 , 1008 afisari

Roşul şi verdele sunt o combinaţie clasică de culori, pe care o întâlnim la tot pasul în perioada sărbătorilor de iarnă.

Citește si: Decoreaza masuta de cafea ca un profesionist

Magazinele de home & deco abundă în accesorii şi decoraţiuni în această combinaţie tradiţională - roşu şi verde. Având în vedere că sunt culori puternice, trebuie folosite cu moderaţie, chiar şi atunci când decorezi casa sau bradul.

Dacă fundalul (finisajele) este în culori neutre, atunci poţi alege accesorii în cele două culori. În caz contrar, se va obţine o ambianţă obositoare, datorită amestecului de culori puternice.

Citește si: Living colorat pentru o atmosfera tonica

De asemenea, dacă ai multe elemente decorative roşii şi verzi, este indicat să temperezi decorul cu o altă culoare de accent (sau o combinaţie de non culori, cum ar fi alb şi negru):

Albul si tonurile deschise (gri, bej deschis, nuante naturale ale lemnului) pastrate la finisaje si mobilier au avantajul ca vor permite decorari ulterioare.

Citește si: 10 solutii de amenajare pentru balcoane mici si inguste

Rosul poate fi utilizat pe un perete, ca accent şi/sau la textile (paturi, pleduri, covorase, pernute decorative, perdele, obiecte de decor etc.), iar verdele la elementele naturale ale decorului (brad, coronite, aranjamente si decoratiuni).

Citește si: Ce alegi pentru ferestrele locuintei tale: draperii, jaluzele, ambele sau nimic?

Majoritatea decoraţiunilor pentru casă/brad roşii şi verzi conţin şi detalii în alte culori sau albe:

Citește si: Roz și albastru pentru un decor captivant de primăvară
Loading...

Comentarii