Beneficiul peisajului asupra interiorului

10 februarie 2011 , 560 afisari

Intr-adevar, culorile, mobilierul, texturile, toate schimba fata caminului, dar un aport inestimabil il are si exteriorul.

Ceea ce se vede afara din interior iti poate transforma locuinta.

Chiar daca un prim gand ce-ti trece prin minte atunci cand te gandesti la plante, flori, copaci, este exteriorul, natura, gradina ta frumoasa, nu trebuie scapat din vizor un mic amanunt, faptul ca de multe ori, acestea sunt admirate din interior.

Indiferent unde locuiesti, ca stai aproape de mare, ca esti inconjurat de o padure deasa sau, din contra, de blocuri gri, trebuie retinut faptul ca peisajul, panorama are un mare aport asupra decorului casei.

Cu ajutorul unor mici trucuri poti avea si tu parte de un tablou natural.

Inainte sa te apuci sa plantezi prin gradina floricele, tufe si copacei, da o fuga pana in casa.

Priveste fereastra si fa un exercitiu. Ti-ar placea sa vezi tot timpul trunchiul unui copac postat fix pe mijlocul geamului in loc de o zona acoperita de gazon, o bancuta adapostita la umbra unei salcii, cu o fantana care va aduce curcubeul mai aproape in zilele de vara caniculare?

Chiar daca iti pare absurd sa-ti amenajezi gradina in functie de interior si invers, intre cele doua exista o stransa legatura.

Din casa admiri frumusetea peisagistica si, in plus, poti aduce culoarea din exterior in interior ca o completare.

O fereastra larga ce-ti dezvaluie un peisaj minunat, va fi ca un living privat de ferestre, dar in care este postat un afis gigantic pentru a anima locul.

Daca exteriorul iti ofera o cromatica vibranta, bogata, nu incerca sa o stingi folosind in interior culori si mai tari. Apeleaza la un colorit neutru, astfel incat focus pointul sa pice pe acea zona.

Pentru a te simti si mai aproape de frumusetea naturii, poti sa-ti extinzi locuinta prin intermediul teraselor, al verandelor sau al pergolelor.

In mare parte, orasenii sunt privati de aceasta bucurie. In ciuda acestui fapt, si ei pot face ceva in acest sens. Isi pot transforma balconul intr-o mica sera cocheta sau isi pot trezi locuinta la viata aducand plantele in interior. Si pentru ca acestea au nevoie de lumina, ar fi bine sa renuntati la draperii sau perdele mate.

Comentarii

Newsletter