Aranjamente deco pentru baie

18 noiembrie 2010 , 1586 afisari

Fie ca acestea sunt realizate de specialisti sau chiar de noi prezenta lor va improspata spatiu si ii va conferi personalitate. In functie de sezon acestea pot fi compuse din flori, plante verzi sau uscate, conuri de brad, nuci, paie, scoici, ghirlande de margele si alte accesorii.

De obicei cand vine vorba despre achizitionarea sau realizarea unui astfel de aranjament ornamental pentru locuintele noastre consideram livingul destinatia potrivita pentru acesta. Uneori alegem sa decoram si dormitorul sau diningul cu plante si flori, dar de cele mai multe ori baia nu se afla pe lista noastra. Cum aceasta incapere si-a depasit de mult rolul strict functional, devenind si un spatiu destinat  relaxararii si recreerii, aranjamentele decorative florale sau de alta natura sunt o decizie  fireasca si la moda.

1. Culori proaspete
Cum de obicei baile sunt functiuni care nu dispun de prea multe ferestre si deci nici de lumina solara, puteti inveseli atmoasfra incaperii cu ajutorul florilor proaspete in culori vii. In functie de decor le puteti aseza in glastre de sticla sau chiar in cosulete de rachita care vor amplifica atmosfera calda obtinuta prin prezenta florilor. La florarii sunt disponibile buchete si aranjamente deja elaboreate, asa ca va ramane doar sa le achizitionati si sa le amplasati in baie.

2. Ghivece mici si mari
Daca iubiti plantele si totusi nu doriti sa cumparati periodic flori pentru a decora baia puteti apela cu incredere la ghivece cu plante decorative. Exista specii care se pot adapta conditiilor pe care le ofera un spatiu precum baia, asa ca nu ezitati sa consultati comerciantii de flori pentru a va ghida alegerea. In functie de dimensiunile plantelor puteti amplasa ghivecele direct pe podea sau pe rafturi si polite special construite.

3. Vesnic verde
Forte practice pentru incaperi ce nu beneficiaza de suficienta lumina sau de un anumit nivel de umiditate, cum sunt baile se pot dovedi plantele artificiale. In prezent exista pe piata produse de foarte buna calitate, care au un aspect autentic si nu se incadreaza in categoria kitch.

4. Culese din natura
De asemenea, un alt tip de aranjament ornamental ce nu necesita conditii speciale si nici ingrijire suplimentara este cel realizat din plante uscate, fructe, crengute, pietre, scoici si lista poate continua. Acestea se gasesc si in comert, deja „organizate” intr-un cosulet sau pe un platou, dar le puteti crea si voi cu putina imaginatie. Dupa cum va spuneam, materie prima exista din belsug, nu va trebuie decat initiativa si un strop de creativitate.

5. Decizii inspirate
Indiferent de tipul de aranjament pentru care optati, un element decisiv in ceea ce priveste efectul pe care doriti sa il obtineti este locatia. Un arajament ornamental bine plasat in cadrul decorului va spori impactul acestuia. Un buchet frumos de crini imperiali poate fi amplasat pe marginea lavoarului daca dispuneti de spatiu necesar, in timp ce fire inalte de bambus pot fi asezate in dreptul cabinei de dus.

6. Coordonare
Pentru ca aranjamentul ornamental ales de voi sa fie cu adevarat apreciat cautati ca acesta sa se potriveasca decorului de care beneficiaza functiunea. Preluati elemente grafice prezente la nivelul placilor ceramice si introduceti-le in amenajare. Inspirati-va din motivele florale existent si coordonati-le cu aranjamentele realizate sau cumparate de voi pentru acest spatiu.

Loading...

Comentarii

Newsletter