10 soluţii decorative pentru pereţi

11 iulie 2016 , 3894 afisari

Imaginea de ansamblu a unei încăperi este dată de toate elementele de decor la un loc, iar printre cele mai vizibile sunt cele care acoperă sau decorează pereţii.

Citește si: Decoreaza masuta de cafea ca un profesionist

Aşadar, atunci când finisezi pereţii unei camere, „joacă-te” cu materiale, texturi şi culori care să creeze efecte speciale. Pe lângă aportul estetic, finisajele pot avea şi reale avantaje practice: maschează anumite defecte ale peretilor, creează iluzia de înălţime (de exemplu, un tapet cu dungi verticale), de adâncime (un perete zugrăvit într-o nuanţă intensă de albastru) sau de amplificare a spaţiului (un interior finisat complet în alb) în încăperile mici.

De asemenea, un perete cu un finisaj aparte sau într-o culoare contrastantă poate deveni punctul focal al unei încăperi, mai ales dacă încorporează un element important din decor, cum ar fi şemineul.

Citește si: Living colorat pentru o atmosfera tonica

Atunci când nu ai foarte multe opţiuni decorative, zugrăvirea unui perete în două culori contrastante este suficientă pentru ca încăperea să trezească mai mult interes.

Regula contrastelor se aplică nu doar în cazul culorilor, ci şi la finisaje. De pildă, dacă într-o cameră zugrăveşti un perete cu vopsea lavabilă, iar un perete îl acoperi cu panouri din lemn, vei remarca că prin aceste finisaje complet diferite, vei oferi camerei mai multă personalitate.

Citește si: 10 solutii de amenajare pentru balcoane mici si inguste

În galeria foto îţi punem la dispoziţie mai multe imagini cu decoruri care oferă soluţii inedite pentru acoperirea şi decorarea pereţilor. Pentru inspiraţie şi un decor reuşit.

Sursa foto: www.housetohome.co.uk

Citește si: Ce alegi pentru ferestrele locuintei tale: draperii, jaluzele, ambele sau nimic?
Loading...

Comentarii

Newsletter