5 interioare care te vor convinge ca monocromia nu inseamna monotonie

23 martie 2017 , 1783 afisari

Cand decorezi un spatiu respectand o schema monocromatica, exista sanse mici sa comiti greseli. Tot ce ai de facut este sa alegi o culoare dominanta, in jurul careia va gravita intreaga amenajare, folosind tonuri ale acesteia sau nonculori, adica alb, negru, gri.

Citește si: Decoreaza masuta de cafea ca un profesionist

Pentru a clarifica lucrurile, tonurile unei culori se refera la ceea ce obtinem prin deschiderea/inchiderea culorii cu alb sau negru. Spre exemplu, in functie de cantitatea de alb adaugata in culorea rosie, obtinem tonuri de roz care se deschid pana la alb. 

Monocromia creeaza o stare de liniste, rafinament si discretie atunci cand culoarea aleasa face parte din categoria neutrelor ( beige, ivoire, taupe, alb, negru, gri ).  Un dormitor decorat in tonuri de gri atent selectionate, inspira rafinament, nu raceala. In functie de atmosfera pe care doresti sa o creezi, alegi neutre calde ( tonuri de crem care migreaza spre galben, portocaliu sau rosu ) sau neutre reci ( tonuri de gri care migreaza spre verde, albastru, violet ). De retinut faptul ca putem obtine o atmosfera calda si prin utilizarea neutrelor reci care migreaza spre verde.

Citește si: Living colorat pentru o atmosfera tonica

Daca alegerea unui decor neutru nu te reprezinta, indreapta-ti atentia spre culoarea ta preferata si folosete tonuri ale acesteia pentru a obtine amenajarea dorita. Astfel, peretii, mobilierul, textilele regasite intr-un spatiu pot fi toate albastre sau galbene, diferenta facandu-se prin tonurile folosite. Apelati la alb, negru sau gri pentru a crea contraste sau armonii.

Citește si: 10 solutii de amenajare pentru balcoane mici si inguste

Autor: Flavia Lorena Irimescu, Decorator de interior

Telefon: 0747666473

Sursa foto: www.pinterest.com

Citește si: Decor în culori vesele, pentru vitalitate și optimism
Loading...

Comentarii

Newsletter