Curatenie la superlativ

19 octombrie 2014 , 1384 afisari

Atunci cand bucataria e curata parca si cheful de a gati este mai mare. In randurile urmatoare iti oferim cateva sfaturi cu privire la curatarea si intretinerea aparatelor electrocasnice.

Hota

Curatarea lor periodica va contribui la mentinerea unui aspect placut si a unei functionari indelungate. Multe aragazuri au hote separate sau incorporate deasupra suprafetelor de gatit. Ventilatoarele ce atrag aerul si fumul trebuie curatate pentru a le feri de acumulari si pentru a functiona eficient. Este de dorit ca atat interiorul, cat si exteriorul hotei sa fie sters des. Cand este necesara o curatare minutioasa, se foloseste o solutie formata din: apa fierbinte si detergent de spalat vase, pentru a inlatura grasimea. Filtrele de pe hotele neventilate se inlocuiesc o data la sase luni sau cat de des este recomandat de producator.

Cuptorul cu microunde

Cuptorul cu microunde este foarte usor de intretinut. Se poate curata cu detergent de vase sau cu solutii pentru aparate frigorifice. Daca prezinta pete greu de scos, este recomandat sa se puna in cuptor o cana cu apa pe care sa o lasi sa fiarba cateva minute. Vaporii degajati inmoaie grasimile. Mirosurile neplacute se indeparteaza cu otet, care trebuie tinut in interior cel putin o noapte.

Aparate electrocasnice mici

Electrocasnicele mici se spala cu apa si detergent de vase, apoi se sterg cu un burete moale. Accesoriile detasabile se spala sub jet de apa, cu detergent, iar baza lor (care contine circuitele electrice) se sterge cu un burete umed. Inainte de spalare, aparatele se deconecteaza de la reteaua de curent electric.

Loading...

Comentarii

Newsletter