Solutii practice pentru curatarea si igienizarea frigiderului

14 aprilie 2016 , 2134 afisari

Spalarea si dezinfectarea periodica a frigiderului, precum si respectarea unor reguli de pastrare a alimentelor in interiorul acestuia sunt conditii elementare pentru a trai sanatos.

Citește si: Decoreaza masuta de cafea ca un profesionist

Curata aparatul frigorific numai dupa ce, in prealabil, l-ai dezghetat si i-ai demontat rafturile, gratarele, cutiile de depozitare si tavile. Spala-l cu detergent de vase sau, mai eficient, cu o solutie speciala de curatat si dezinfectat. Aceasta inlatura grasimile, igienizeaza, are actiune antimicrobiana, nu necesita clatire si o poti utiliza chiar si pe suprafata externa a frigiderului. Pentru a scapa de mirosurile neplacute si a mentine senzatia de prospetime, apeleaza la odorizante pentru frigider.

Pont

Mirosurile neplacute vor disparea ca prin minune daca vei plasa in spatele gratarelor un plic de bicarbonat de sodiu, o lamaie taiata in bucati sau zat proaspat.

Citește si: Living colorat pentru o atmosfera tonica

Conditii de pastrare a alimentelor:

- Mancarea si produsele de patiserie (prajituri, torturi etc.) se pastreaza in vase acoperite cu capac.

Citește si: 10 solutii de amenajare pentru balcoane mici si inguste

- Pune mancarea gatita in frigider numai dupa ce s-a racit complet.

- Inainte de a aseza in frigider fructele si legumele, pune-le in pungi sau in boluri, dar in asa fel incat sa „respire”.

- Ai grija ca, periodic, sa arunci din frigider toate alimentele alterate sau expirate. Astfel, vei impiedica raspandirea bacteriilor si a mirosurilor neplacute.

Citește si: Ce alegi pentru ferestrele locuintei tale: draperii, jaluzele, ambele sau nimic?

Sfat

Achizitioneaza un frigider cu functie antibacteriana. Peretii interiori ai acestuia au in compozitia lor ioni de argint, care impiedica dezvoltarea bacteriilor responsabile de mirosurile neplacute.

Sursa foto: www.pinterest.com

Citește si: Roz și albastru pentru un decor captivant de primăvară
Loading...

Comentarii

Newsletter