10 idei pentru bucatariile tip insula

01 iunie 2014 , 4762 afisari

A avea suficient spatiu in bucatarie pentru o compartimentare insulara nu este tot ce-ti trebuie pentru a te bucura, cu adevarat, de spatiul de gatit. Pe langa anumite lucruri care tin de functionalitatea bucatariei, insulele pot deveni puncte de tractie daca stii cum sa le tratezi. Iata cateva idei!

1. Monteaza o chiuveta supradimensionata. Ce rost are sa ai atat de mult spatiu daca in continuare ti-e greu sa speli vasele de dimensiuni mari sau sa umpli o glastra cu apa? O chiuveta de genul acesta reprezinta un gest puternic, poate da personalitate spatiului si aduce aminte de casele fermelor de la tara.

2. Coloreaza usile dulapurilor. Poti scoate in evidenta insula colorand-o altfel decat restul dulapurilor. Opteaza pentru o culoare vesela, deschisa care sa-ti faca ziua mai frumoasa, deoarece bucataria este una din primele camere pe care le folosesti dimineata!

3. Daca vrei o solutie mai facila sau, cel putin, mai curata, poti placa insula cu sticla serigrafiata sau cu sticla clara cu autocolant pe spate.

4. Foloseste lemn vechi. Daca iti place stilul rustic, iar insula ta are nevoie de un alt aspect, placheaza-i peretii cu parchet vechi ori scanduri pe care le poti monta in diagonala, pentru dinamism, si imbina cu piese noi, pentru a-i da un aer contemporan.

5. Construieste cu unghiuri. Daca suprafata bucatariei nu este foarte generoasa, poti construi o insula cu baza mai mica decat suprafata de lucru. Unghiurile generate dau camerei un dinamism aparte si se potriveste de minune ca punct de atractie intr-un interior modern, dar neutru.

6. Adu natura in interior! O insula nu trebuie sa coste mult. Daca stilul rustic te defineste, poti construi un astfel de corp de mobilier din crengi sau trunchiuri de copaci, finisate usor.

7. Daca esti tipul mai modern, dar nu vrei sa renunti la natura, poti opta pentru lemn cu finisaje mai atent lucrate.

 

8. Despre culori am vorbit, despre sticla la fel, insa de ce n-ai incerca si un material cu o textura interesanta?

 

9. Daca tot am adus in discutie insulele realizate cu bani putini, ia in considerare si un butoi pe care poti monta un blat circular pentru lucru.

 

10. Piesa de rezistenta a celor 10 idei este introducerea unui obiect care nu a fost realizat pentru bucatarie, ca o antichitate sau o comoda pentru televizor.  

Loading...

Comentarii

Newsletter