Un apartament în care toate camerele sunt amenajate în stiluri diferite

30 martie 2017 , 3727 afisari

Acest apartament este unic prin faptul că reuneşte cel puţin 5 stiluri de amenajare. Mai exact, fiecare cameră reflectă o anumită mişcare artistică prin utilizarea inedită a formelor şi culorilor.

Citește si: Casa la Bistrita, compacta la exterior si spatioasa la interior

Multe dintre stilurile adoptate aici sunt moderne, variind de la romantismul de la începutul secolului al XIX-lea şi până la arta pop a anilor ’60. Acest apartament creativ a fost amenajat de designerul Alina Puzhak pentru o familie tânără din St. Petersburg, Rusia.

Turul casei începe cu un plan deschis care conţine livingul, diningul şi bucătăria, axat pe culorile şi formele mişcării artistice cunoscute sub numele de suprematism, iniţiată de teoreticianul şi pictorul rus Kazimir Malevich la începutul anilor 1.900. Formele geometrice abstracte şi culorile primare sunt semnele distinctive ale suprematismului – denumirea în sine face referire la supremaţia sensibilităţii pure. În aceste încăperi ale ariei de zi culorile sunt un pic mai vii decât cele prezente în stilul artistic amintit mai sus, dar ilustraţiile de pe perete vorbesc de la sine.

Citește si: Stil elegant, cu iz clasic, într-o casă de familie

Holul este o zonă neutră, care nu se bazează pe nicio mişcare artistică importantă. În schimb, decorul reafirmă influanţa artei: tapetul imprimat cu rame negre ca accent pentru pereţi îşi găseşte un puternic ecou prin oglinzile plasate la tot pasul. Intrările în camere colorate oferă toate accentele de culoare de care are nevoie holul.

Citește si: La 11 km de Brașov: casă amenajată în stil clasic-rustic

Dormitorul fetiţei imită stilul plin de viaţă dar delicat al mişcării impresioniste dezvoltat de pictori celebri ca Monet şi Renoir (pe la 1870).  Picturile impresioniste sunt bazate pe tuşe mici de culoare care reflectă un puternic sens al timpului şi mişcării. Aceste culori sunt ideale pentru un interior capricios ca acesta.

Citește si: Finisaje și mobilier de calitate într-o vilă din Mogoșoaia

Pop Art este stilul predominant în dormitorul băieţelului. Aceasta mişcare artistică s-a născut în anii ’50 şi a avut o trecere rapidă din Marea Britanie în Statele Unite şi nu numai. Este un stil de artă bazat pe cultura populară, variind de la publicitate la benzi desenate sau obiecte de zi cu zi. Pe scurt, este un stil perfect pentru un dormitor energic ca acesta. Stele, forme, imprimeuri amuzante şi culori luminoase imită stilul ludic al unor figuri iconice cum ar fi Andy Warhol şi Roy Lichtenstein.

Citește si: Apartament mic, cald si luminos

Balconul închis are doar o atingere din arta pop. Acest spaţiu încântător este accesibil din dormitorul băiatului, tocmai de aceea împărtăşeşte aceeaşi temă (culori strălucitoare). Însă aici patternurile sunt mai relaxate şi rafinate pentru a crea o atmosferă mai potrivită pentru adunările de familie sau cu oaspeţi.

Citește si: Culori neutre si accente fresh intr-un decor modern

Romantismul face regulile în baie. Acesta a fost mai mult decât o mişcare în artele vizuale; s-a făcut cunoscut mai degrabă ca o mişcare intelectuală, cu ramificaţii în literatură, politică sau ştiinţe naturale. Picturile în această perioadă au fost dramatice, atmosferice şi poetice, dar această încăpere adoptă latura mai subtilă a motivelor mişcătoare ale lui Philipp Otto Runge sau a peisajelor capricioase ale lui Samuel Palmer.

Citește si: Cămin cozy, cu piese rare, dintr-o şură bănăţeană

A doua baie surprinde la fel de mult prin stilul adoptat: expresionismul abstract. Informat de creativitatea epocii suprarealiste care l-a precedat, expresionismul abstract interpretează stilul expresionist emoţional prin lentile futuriste, cubiste, precum şi alte practici artistice abstracte. Tema culoare pare a fi influenţată de picturile vii ale lui Wassily Kandinsky, în timp ce accentul pe liniile verticale puternice  aduc un omagiu lui Barnett Newman.

Pentru mai multe detalii ale acestei amenajări accesează galeria foto.

Citește si: În stil rustic românesc: casă de vacanță realizată din bușteni

Sursa foto: www.home-designing.com

Loading...

Comentarii

Newsletter