Stil rustic modern într-un apartament de bloc

17 ianuarie 2017 , 4944 afisari

Puţine persoane au curajul să abordeze stilul rustic în amenajarea unui apartament de bloc. Dar iată că unii încearcă, iar rezultatele sunt de-a dreptul surprinzătoare.

Citește si: Casa la Bistrita, compacta la exterior si spatioasa la interior

Acest apartament te cucereşte din primele clipe cu decorul realizat în stil rustic modern. Odată ce îi treci pragul, descoperi un cămin confortabil, cald şi primitor, care promovează ideea de spaţiu intim de familie. Proprietarii au ales stilul rustic pentru a se bucura de un decor prietenos şi nepretenţios, care să le amintească de viaţa tihnită de la ţară, dar fără a neglija funcţionalitatea spaţiilor.

Apartamentul se compune din trei camere şi este relativ mic, însă principalele funcţiuni sunt luminoase şi suficient de spaţioase. Zona de intrare se continuă cu bucătăria, care face legătura cu zona socială a casei: dining (stânga) şi living (dreapta). Urmează un hol mic şi îngust către cele două dormitoare şi baie. Apartamentul beneficiază şi de o mică grădină la care se poate ajunge din bucătărie.

Citește si: Stil elegant, cu iz clasic, într-o casă de familie

Pereţii vopsiţi în bej cald, parchetul din lemn, corpurile de mobilier clasice şi detaliile decorative în stil shabby chic compun o atmosferă foarte homey în acest apartament fermecător. În living, decorul cald şi prietenos este compus din piese de mobilier clasice (canapea, fotolii, otoman şi o masă robustă) şi un tablou supradimensionat cu model floral.

Diningul captează atenţia prin frumuseţea dată de simplitate: o masă accesorizată înconjurată de scaune moderne, o pictură cu temă veselă şi un corp de iluminat cu abajur din ratan, care întăreşte nota rustică a amenajării.

Citește si: La 11 km de Brașov: casă amenajată în stil clasic-rustic

În bucătărie descoperim un mix între stilul rustic (mobilier şi accesorii decorative) şi cel modern (electrocasnice).

Citește si: Finisaje și mobilier de calitate într-o vilă din Mogoșoaia

Dormitorul fetiţei este îngust şi mic, dar luminos şi cochet. Camera este utilată cu un pat cu cadru înalt, un birou şic şi spaţii de depozitare uşor de accesat. Fundalul este similar celorlate încăperi, dar decorul este personalizat prin elemente în nuanţe calde şi luminoase de roz.

Dormitorul matrimonial are pereţii vopsiţi în bej închis, care îi oferă un aer intim şi odihnitor. Decorul este însufleţit cu ajutorul aşternuturilor de pat albastre şi al oglinzii cu ramă verde.

Citește si: Apartament mic, cald si luminos

Un element distinct al acestui interior sunt uşile şi geamurile în stil franţuzesc (cu storuri romane) care au dat tonul amenajării şi care oferă decorului acel şarm tipic caselor rurale franţuzeşti. Cea mai frumoasă vedere către exterior prin intermediul acestor uşi şi ferestre se poate obţine din zona de dining.

Pentru imagini de detaliu şi schiţa apartamentului accesează galeria foto.

Citește si: Culori neutre si accente fresh intr-un decor modern

Sursa foto: www.drawhome.com

 

 

Citește si: Cămin cozy, cu piese rare, dintr-o şură bănăţeană
Loading...

Comentarii

Newsletter