Renovarea unui apartament mic dintr-un bloc vechi

02 martie 2017 , 5608 afisari

Parisul este asemenea marilor metropole ale lumii: un oraş condensat, în care cele mai râvnite şi căutate apartamente sunt în clădirile mai vechi, cu încărcătură istorică şi un farmec aparte.

Citește si: Casa la Bistrita, compacta la exterior si spatioasa la interior

Apartamentul pe care îl prezentăm astăzi se află într-o astfel de clădire. Arhitectul parizian Pierre Petit a ales să îl cumpere tocmai din acest motiv, în ciuda faptului că era mic şi înghesuit. Cu un plan de amenajare inteligent, a reuşit să îl transforme într-o locuinţă frumoasă, spaţioasă şi luminoasă.

Înainte de renovare, apartamentul avea o structură şi o compartimentare atipică. Un perete separa bucătăria de restul apartamentului, oferindu-u un aspect foarte înghesuit. Baia fusese introdusă în mod stângaci în planul camerei de zi, lăsându-i o formă ciudată de L, iar spaţiile de depozitare erau aproape inexistente.

Deoarece apartamentul are o amprentă mică la sol, de doar 38 de mp, Petit a creat un nou layout care să se potrivească mai bine cu stilul de viaţă modern şi care să ofere totodată senzaţia de spaţialitate, dezminţind dimensiunile sale mici.

Citește si: Stil elegant, cu iz clasic, într-o casă de familie

Arhitectul a păstrat bucătăria în acelaşi loc, dar a deschis-o până la living. Noua arie de zi este acum mult mai aerisită şi luminoasă.

Citește si: La 11 km de Brașov: casă amenajată în stil clasic-rustic

Apoi, a creat o baie în partea stângă a uşii de la intrare, într-un spaţiu care era folosit doar ca toaletă. Pe unul dintre pereţii din baie a montat dulapuri, asigurând spaţiile de depozitare necesare.

În dormitor, un perete acoperit cu dulapuri asigură, de asemenea, foarte multe spaţii de depozitare.

Citește si: Finisaje și mobilier de calitate într-o vilă din Mogoșoaia

Pentru planurile apartamentului (înainte şi după renovare), accesează galeria foto.

Sursa foto: www.apartmenttherapy.com

Loading...

Comentarii