Locuiesti intr-o garsoniera de 20 de mp? Iata cum o poti amenaja!

02 decembrie 2016 , 6849 afisari

Locuintele mici reprezinta o tentatie pentru studenti si cuplurile tinere care nu-si permit costuri mari de achizitie sau pentru chirie. Insa aceasta solutie are si reale dezavantaje, si anume lipsa spatiului.

Citește si: Casa la Bistrita, compacta la exterior si spatioasa la interior

Designerii afirma ca garsonierele vechi necesita o transformare structurala aproape totala pentru a putea satisface cerintele actuale de confort si functionalitate. Avem exemplul acestei garsoniere de 20 de mp, care, gratie unui proces complet de renovare, a fost transformata intr-o locuinta moderna, cocheta si practica.

Citeste si: Decor modern intr-o garsoniera de 30 de mp

Garsoniera apartine unui cuplu tanar, care a mostenit-o de la bunici. Talentatii designeri Piotr Matuszek si Gosia Czarny au gasit solutii optime de amenajare, reusind in cei 20 de mp sa integreze principalele functiuni.

Citește si: Stil elegant, cu iz clasic, într-o casă de familie

In primul rand, au ales culori luminoase deoarece acestea ajuta ca spatiul sa para mai mare decat este in realitate. De asemenea, au utilizat patternuri la scara redusa pentru a oferi interiorului un aspect aerisit. Apoi, au optat pentru mobilier cu linii drepte, simple, cu caracter ludic, dar fara a crea o dezordine vizuala inutila. Unul dintre pereti a fost acoperit cu tapet, model geometric, sporind astfel nota moderna a amenajarii.

Citeste si: Garsoniera de 25 mp

Surpriza acestei amenajari este data de mobilierul multifunctional. Dulapul alb este o prezenta discreta in decor, insa “ascunde” un pat clasic pentru doua persoane. Corpul de iluminat suspendat completeaza latura ludica a decorului si creeaza un contrast cromatic puternic cu mobilierul.

Citește si: La 11 km de Brașov: casă amenajată în stil clasic-rustic

Nu poate fi trecut cu vederea nici acel mic birou amenajat intre pat si fereastra, atat de necesar unor tineri care studiaza/lucreaza si de acasa. Si cum spatiile de depozitare sunt un must have in orice locuinta, designerii le-au creat pe hol, pentru ca incaperea sa ramana cat mai spatioasa.

Citeste si: Decor stylish si tineresc intr-o garsoniera de 28 de mp

Baia a fost abordata diferit de restul garsonierei. Designerii au introdus finisaje cu patternuri bogate, o alegere destul de riscanta intr-un spatiu mic. Insa efectul este de-a dreptul spectaculos. Oglinzile si suprafetele albe au fost alese strategic, ajutand la amplificarea vizuala a spatiului. 

Citește si: Finisaje și mobilier de calitate într-o vilă din Mogoșoaia

Pentru imagini cu amenajarea acceseaza galeria foto.

Sursa foto: www.home-designing.com

Loading...

Comentarii