In Bucuresti: apartament de 52 de mp decorat in stil vintage

29 noiembrie 2016 , 2643 afisari

Acest apartament era deja renovat, dar, pentru ca proprietarul isi dorea sa-i dea personalitate si sa-i imprime sentimentul de acasa, a apelat la arhitecta Irina Neacsu pentru a-l amenaja.

Citește si: Casa la Bistrita, compacta la exterior si spatioasa la interior

Pe Irina am cunoscut-o la un curs de design interior al Fundatiei Calea Victoriei. Cum la curs n-am prea reusit sa ajung, din cauza programului si a plecarilor dese in afara tarii, m-am decis sa vorbesc cu ea despre amenajarea apartamentului. Stiam ca voiam ceva cu bun-gust”, isi aminteste proprietarul. In rest, nu avea o idee clara in privinta decorului. De altfel, Irina ne-a marturisit ca asta a fost prima provocare a proiectului, si anume sa traseze liniile amenajarii.

”Tot ce stiam era faptul ca aveam o oarecare inclinatie catre ceva usor retro/vintage. Discutiile cu arhitecta m-au ghidat si m-au ajutat sa-mi conturez in buna masura alegerile. Astfel, am ajuns sa optez pentru mobila de la European Heritage, care s-a potrivit perfect.”

Citește si: Stil elegant, cu iz clasic, într-o casă de familie

“Tema” amenajarii a constituit cea de-a doua provocare pentru Irina Neacsu. ”In primul rand, repartizarea functionala a generat anumite tipuri de piese. Apoi, tema a devenit reinterpretarea standardului in tonuri ludice, un decor ce utilizeaza o baza neutra, insa intervine cu accente vesele, simpatice, manufacturate acolo unde s-a putut. Am dat atentie spatiilor mici, pe care le-am scos din anonimat prin astfel de interventii. Am dorit un interior cald, “clasic”, asezat, domestic, insa cu surprize vesele si colorate, atât cât sa transforme casa intr-un loc ce te binedispune.” 


Apartamentul de aproximativ 52 de metri patrati este alcatuit dintr-un living cu balcon, un dormitor, o bucatarie, o baie si doua spatii de trecere – unul de intrare si inca unul proiectat ca zona da depozitare si acces in camere.

Citește si: La 11 km de Brașov: casă amenajată în stil clasic-rustic

Bucataria este extrem de mica, dar iese din anonimat datorita artificiilor decorative la care a recurs Irina. Mobilierul este alb, tocmai pentru a nu aglomera spatiul, insa au fost introduse mici acente de culoare cu ajutorul scaunelor vopsite in tonuri pastelate. Punctul de atractie este peretele decorat cu autocolante facute chiar de ea, pentru a sugera, intr-un mod ludic, elemente din bucataria de vis.

Citește si: Finisaje și mobilier de calitate într-o vilă din Mogoșoaia

In living au fost alese culori masculine, dar calde, ce mizeaza pe o imbinare eleganta de bleu-petrol, gri si crem. Proprietarului ii place in mod special ideea arhitectei de a amenaja balconul ca zona de citit, spatiu pe care il vede ca pe un refugiu de relaxare. In egala masura ii plac biblioteca masiva si biroul.

Citește si: Apartament mic, cald si luminos

„Pe langa amenajarea in sine a apartamentului, am mai obţinut ceva din aceasta colaborare: mult timp economisit. Irina s-a ocupat de tot pâna in detaliu: de la alegerea unei veioze pâna la proiectarea dressingului, aranjarea efectiva a obiectelor in spaţiu si stabilirea bugetului necesar proiectului. Pe langa aceste lucruri, mi-a placut foarte mult modul eficient in care a fost folosit fiecare spatiu din apartament. Ajutorul primit a meritat pe deplin, iar rezultatul este foarte reusit.”

Material realizat cu ajutorul European Heritage, www.european-heritage.ro

Amenajarea arh. Irina Neacsu, ThecraftLAB, tel.: 0722.134.307, e-mail: [email protected]

Citește si: Culori neutre si accente fresh intr-un decor modern

Text: Ana-Maria Oancea

Loading...

Comentarii

Newsletter