Idei de amenajare pentru apartamente sub 30 de mp. Partea a V-a

15 ianuarie 2016 , 1649 afisari

Designerii de interior sunt familiarizati cu paradoxurile locuintelor mici, in care constrangerile legate de spatiu nu fac decat sa le sporeasca creativitatea. In randurile urmatoare va prezentam ultimul apartament sub 30 de mp din aceasta serie si modul in care a fost amenajat.

Conceptul de amenajare al acestui interior a fost realizat de designerul Olga Chekmaryov. Micul apartament se afla intr-un complex rezidential nou si a fost achizitionat cu scopul de a fi inchiriat. Pentru ca spatiul sa devina atractiv pentru utilizatori, designerul a folosit materiale naturale, culori neutre si utilitati practice, care sa corespunda nevoilor oricarui ocupant.

Citeste si: Idei de amenajare pentru apartamente sub 30 de mp. Partea I

Texturile si materialele calde ofera acea senzatie de spatiu homey, atat de necesara intr-o locuinta inchiriata. Amenajarea apartamentului este compacta, dar nu aglomerata.

Caramida vopsita in alb si placarile cu lemn cald sunt in conformitate cu tendintele moderne de decorare. Peretii au fost dotati cu unitati de depozitare incapatoare: dulapurile inalte ocupa latura stanga a interiorului, in timp ce dulapurile extra late ocupa latura dreapta.

Citeste si: Idei de amenajare pentru apartamente sub 30 de mp. Partea a II-a

Banda din lamele de lemn nu are doar rol decorativ, ci delimiteaza vizual zona de dining de bucatarie si living. Aceasta solutie este mult mai eficienta decat peretii despartitori care ar fi ocupat mai mult spatiu. Finisajul de deasupra blatului de lucru din sticla ofera continuitate caramizii, dar simplifica semnificativ procesul de curatare a suprafetei respective.

Citeste si: Idei de amenajare pentru apartamente sub 30 de mp. Partea a III-a

Foarte rar poti vedea o zona de intrare atat de atractiva. Usa neagra mata contine un lambriu la mijloc, aliniind acest element la tema generala de amenajare. Deasupra acesteia se afla un ceas si trei lumini. Panurile mari din sticla ajuta la deschiderea vizuala a zonei de intrare pentru a o face sa para mai spatioasa si mai plina de viata. Baia este ascunsa in spatele usii oglinda.

Usa oglinda aproape invizibila ar putea dezorienta vizitatorii la inceput, dar reprezinta un mod inteligent de amplificare a spatiului. Totodata, cu ajutorul acesteia lumina se raspandeste in cele mai indepartate colturi ale incaperii.

Citeste si: Idei de amenajare pentru apartamente sub 30 de mp. Partea a IV-a

Baia cu design compact este foarte practica si, in ciuda suprafetei reduse, incorporeaza masina de spalat rufe. Este clar ca designerul a valorificat eficient spatiul, fara a irosi inutil niciun centimetru. 

Comentarii

Newsletter