Idei de amenajare pentru apartamente sub 30 de mp. Partea a IV-a

14 ianuarie 2016 , 1785 afisari

Designerii de interior sunt familiarizati cu paradoxurile locuintelor mici, in care constrangerile legate de spatiu nu fac decat sa le sporeasca creativitatea. In randurile urmatoare va prezentam un alt apartament sub 30 de mp si modul in care a fost amenajat.

Designerul  Eugene Han a trebuit sa raspunda unor provocari unice pentru a transforma acest apartament in caminul elegant si modern care este acum. Situat intr-o cladire mai veche si avand o suprafata extrem de mica (doar 21 de mp), a fost necesar sa regandeasca spatiul astfel incat sa poate gazdui o familie formata din trei membri, dar sa pastreze caracteristicile arhitecturii interioare. Procesul de renovare a echilibrat perfect nevoile familiei.

Citeste si: Decor modern intr-o garsoniera de 30 de metri patrati

Designerul a oferit solutii de amenajare inteligente, incluzand corpuri de mobilier multifunctionale, cum ar fi masuta de cafea care se extinde/transforma intr-un set de dining. Scaunele mici pot fi glisate sub masa, atunci cand este nevoie. Doua locuri de sedere pot fi obtinute cu ajutorul canapelei.

Citeste si: 20 de solutii de amenajare pentru apartamente mici

Patul Murphy si canapeaua ascund o serie de trucuri decorative si practice. Priviti cu atentie ansamblul de mobilier si remarcati diferenta! Aparentul dulap de langa fereastra se transforma in birou. Acesta este de fapt un panou care se pliaza si se deschide rezultand un birou robust pentru studiu sau lucru. Insa elementul cool al amenajarii il reprezinta patul Murphy care include spatii de depozitare si care se camufleaza perfect in designul interiorului.

Citeste si: Decor stylish si tineresc intr-o garsoniera de 28 de mp

De asemenea, un pat mic de copil ocupa platforma din fata ferestrei. Acesta poate fi utilizat si ca bancheta pentru socializare. Un ecran  dragut din lemn ofera un pic de intimidate celui care doarme.

Camera este mica, dar oglinda mare de pe peretele din spatele consolei de divertisment amplifica vizual spatiul. Pardoseala rosie este adorabila si incalzeste camera. Aceasta ofera interiorului si un aspect vizual placut, dar fara a compromite tema interiorului: monocromia.

Citeste si: Apartament de 29 mp - solutii de design interior

Bucataria este minuscula, dar de-a dreptul spectaculoasa. Mica fereastra situata la inaltime nu permite admirarea peisajului exterior, insa pictura murala de deasupra blatului de lucru face toti banii. Efectul decorativ este uluitor. Desigur, acest tip de finisaj nu il veti intalni in prea multe apartamente.

Pe hol au fost create spatii de stocare la inaltime, accesibile prin intermediul unei scari (care serveste si ca suport pentru umbrele).

Persoanele care locuiesc in spatii foarte mici isi pot gasi o bogata sursa de inspiratie din aceasta amenajare practica si versatila.

Citeste si: Cum poate fi amenajat un apartament de 36 de mp

Comentarii

Newsletter