Dintr-un apartament la rosu, un camin modern si vesel

01 decembrie 2015 , 2428 afisari

Tot ceea ce viseaza o familie cu privire la viitorul camin nu sunt decat planuri, dorinte si idei, care de multe ori se dovedesc a fi uimitor de confuze. Cel care le da contur, le materializeaza si le transpune in realitate in asa fel incat sa rezulte un camin confortabil este arhitectul sau designerul de interior. Un astfel de exemplu va dezvaluim in continuare.

In momentul in care proprietarii au inceput colaborarea cu arhitectii firmei PianoTerra, apartamentul, ca de altfel intregul imobil, era la rosu. Mai exact, existau doar peretii exteriori, fara tamplarie, instalatii, compartimentari interioare si, evident, fara finisaje. Locuinta este desfasurata pe doua niveluri (subsol si parter) si detine o suprafata de aproape 90 de metri patrati.

Obiectivul principal al amenajarii a avut in vedere optimizarea spatiilor, proces care, desi parea simplu, a necesitat o multitudine de input-uri creative. Cel mai relevant exemplu in acest sens il reprezinta modul in care a fost organizata bucataria, pentru a se obtine putin spatiu si, totodata, pentru a fi integrata formal in zona de zi.

Asteptarile proprietarilor erau setate in jurul ideii de casa moderna, vesela si foarte bine organizata. Dorintele lor, impreuna cu propunerile arhitectilor, au condus la realizarea unui proiect 3D elaborat, care a fost revizuit pana cand au fost stabilite si detaliile. Prin urmare, au existat foarte putine aspecte care sa fie dezbatute si rezolvate pe parcurs.

Cromatica a avut drept scop sa sustina conceptul de ambient modern si vesel, dar sa ofere si luminozitate spatiilor putin luminate, cum sunt cele de la subsol. Avand in vedere configuratia incaperilor, o mare parte dintre corpurile de mobilier au fost desenate de arhitecti si executate pe comanda, inclusiv canapelele din living si patul din dormitorul matrimonial. Exceptie au facut masutele din living, biroul din camera copilului si masuta de toaleta din dormitorul matrimonial.

Din cauza spatiului limitat din bucatarie, ei au acordat o atentie sporita proiectarii mobilierului. Acesta este realizat din MDF si a fost conceput in asa fel incat sa incorporeze aparatele electrocasnice, adica masina de spalat vase, combina frigorifica si cuptorul. Bucataria se evidentiaza prin contrastul cromatic foarte placut, dat de albul mobilierului si de turcoazul peretilor.

Finisajele au fost alese in functie de specificul fiecarei camere. De exemplu, in zona de zi s-a optat pentru parchet triplustratificat din lemn de nuc, iar in dormitor pentru mocheta.  Baile au fost placate cu piatra naturala (cea de serviciu), respectiv gresie si faianta (cea matrimoniala). In ceea ce priveste peretii, in bucatarie s-a preferat o lavabila speciala, rezistenta la umiditate, iar in dormitorul matrimonial s-a mers pe vopsea lavabila alba si tapet. Tot cu tapet a fost acoperit si peretele din apropierea scarii ce duce la subsol.

https://www.facebook.com/Pianoterra, www.pianoterra.ro, tel.: 0721-250.695

Loading...

Comentarii

Newsletter