Cum a fost renovat un apartament mic şi vechi pentru o familie în creştere

16 septembrie 2016 , 2835 afisari

Designerul de interior israelian Dalit Lilienthal a renovat acest apartament de 65 de mp din Tel Aviv pentru a corespunde cu nevoile unei familii tinere în creştere.

Citește si: Casa la Bistrita, compacta la exterior si spatioasa la interior

Apartamentul se află într-o clădire veche de 70 de ani, care a aparţinut bunicii proprietarului. Iniţial, interiorul era segmentat, cu livingul delimitat de holul de la intrare. Lilienthal a conceput un nou layout care să se potrivească unui cuplu cu un copil şi care îl aşteaptă pe al doilea.

Proiectul de amenajare a avut în prim plan fluidizarea spaţiului. Pereţii interiori care nu făceau parte din structura de rezistenţă au fost eliminaţi. Astfel, a rezultat o zonă de zi de tip open-space compusă din living, dining şi bucătărie. Pereţii au fost finisaţi într-o nuanţă caldă de alb care asigură luminozitate interiorului.

Citește si: Stil elegant, cu iz clasic, într-o casă de familie

Designerul a ales mobilier de la mijlocul secolului trecut pe care l-a completat cu unităţi de depozitare moderne. Prin intermediul accesoriilor a introdus nuanţe calde şi pastelate care încălzesc decorul. Amenajarea este minimală şi permite multe completări. Persoanele care vor să combine stiluri/elemente vechi şi noi se pot inspira din această amenajare.

Citește si: La 11 km de Brașov: casă amenajată în stil clasic-rustic

Dormitoarele sunt separate de o baie care oferă fiecărui utilizator intimitatea necesară. În dormitorul matrimonial, designerul a exploatat toate spaţiile libere. De exemplu, unul dintre pereţi a fost acoperit cu mobilier de depozitare din tavan şi până la podea. Fiind albe şi cu design minimalist nu aglomerează vizual încăperea.

Al doilea dormitor este suficient de mare pentru a găzdui doi copii. Vechea uşă a fost înlocuită cu două uşi glisante care ocupă mai puţin spaţiu decât o uşă cu balamale. Acestea facilitează, de asemenea, crearea un flux liber între acest dormitor şi restul apartamentului.

Citește si: Finisaje și mobilier de calitate într-o vilă din Mogoșoaia

În acest apartament mic, în care fiecare cm contează, spaţiul a fost gândit pentru a satisface nevoile mereu în schimbare ale unei familii tinere. Un concept de amenajare inteligent axat pe un design simplu şi soluţii practice personalizate a fost suficient pentru a se obţine confort într-un spaţiu mic.

Pentru o vizualizare completă a apartamentului accesează galeria foto.

Citește si: Apartament mic, cald si luminos

Sursa foto: www.dezeen.com

Loading...

Comentarii

Newsletter