Cand culorile sunt vedete in amenajare

03 decembrie 2015 , 1068 afisari

Proprietarii apartamentelor minuscule isi pun o intrebare fireasca: Cum pot amenaja un astfel de spatiu? Ei bine, solutii exista, iar exploatarea culorilor se numara printre ele.

Culorile joaca un rol crucial intr-o amenajare deoarece imprima atmosfera (vesela, relaxanta, sobra etc.), creeaza iluzia de marire/ingustare/largire/micsorare a spatiului si ii ofera luminozitate.

Citeste si: 3 bucatarii in culori solare

De asemenea, cu ajutorul culorilor se pot uni sau delimita vizual anumite functiuni sau arii de interes, mai ales in interioarele compartimentate in regim open-space. Nu in ultimul rand, culorile pot insufleti si personaliza un spatiu mic, care nu poate cuceri prin mobilier elaborat sau alte elemente de decor speciale.

Citeste si: Bai in culori energizante

Avem exemplul acestui apartament minuscul, pe care proprietarul si-a dorit sa il transforme intr-un camin placut, in ciuda faptului ca interiorul era vitregit de spatiu. Amenajarea a incorporat obiecte vechi si noi, astfel ca in decor regasim atat piese clasice de mobilier sau vopsite, cat si unitati moderne, cum ar fi cele ale bucatariei.  

Citeste si: Galben pentru un decor plin de viata

Chiar daca este echivalenta unei camere dintr-o garsoniera confort 2, zona de zi  se remarca prin aspectul aerisit si vesel, dat de culorile energizante (rosu, galben, verde, bleu) care ii ofera spatiului dinamism.

In amenajarea dormitorului, proprietarul a utilizat culorile cu moderatie, insa a mizat pe un contrast de efect: maro si galben. Nu putem incheia fara sa afirmam ca posesorul acestui apartament a dat dovada de maiestrie in alegerea si dozarea culorilor.

Citeste si: Apartament de familie in culori vesele

Loading...

Comentarii

Newsletter