Apartament practic pentru un cuplu cu doi copii

06 iunie 2016 , 2816 afisari

Amenajarea unui apartament de familie, care să satisfică deopotrivă dorinţele părinţilor şi ale copiilor, nu este tocmai uşoară, dar această locuinţă superbă se ridică la înălţimea aşteptărilor.

Citește si: Casa la Bistrita, compacta la exterior si spatioasa la interior

Realizarea proiectului de amenajare a avut în prim plan utilizatorii, adică o familie cu doi copii în creştere. Acest aspect impune un design versatil şi un decor receptibil la schimbare. Interiorul este amenajat în stil minimalist, un stil ce pare greu de abordat într-o casă cu copii, în care se acumulează foarte multe lucruri. Totuşi, acest lucru a fost posibil datorită unui concept inteligent de amenajare axat pe mobilier simplu şi discret, care lasă suficient loc pentru joacă şi creativitate. În plus, locuinţa este dotată cu multe spaţii de depozitare care ajută încăperile să-şi păstreze un aspect aerisit.

În locul unui amalgam de obiecte de decor, s-au ales opere de artă simple şi elegante. De exemplu, tabloul din living conţine principalele culori ale livingului - crem/bej şi gri, completând astfel designul încăperii.

Citește si: Stil elegant, cu iz clasic, într-o casă de familie

Aria de zi este amenajată în regim open-space şi se compune din living, dining şi bucătărie. Atunci când utilizatorii au nevoie de mai mult spaţiu pentru pregătirea mesei, pot muta scaunele pe partea opusă a barului (care serveşte pentru micul dejun). Aranjamentul de pe masa de dining este nepretenţios şi pare că accentul este pus mai degrabă pe timpul petrecut cu familia decât pe design propriu-zis.

Pardoseala deosebită oferă personalitate bucătăriei. Plăcile ceramice mari seamănă cu nişte mozaicuri mici de piatră.

Citește si: La 11 km de Brașov: casă amenajată în stil clasic-rustic

Dormitorul copiilor se distinge prin detaliile distractive şi culorile luminoase. Camera este dotată cu multe spaţii de depozitare, fapt care îi ajută pe copii să-şi păstreze lucrurile în ordine. Biroul în formă de C urmează curbura ferestrei şi oferă spaţiu de lucru pentru ambii copii, fără să-şi distragă atenţia reciproc.

Citește si: Finisaje și mobilier de calitate într-o vilă din Mogoșoaia

Într-un colţ al camerei a fost amenajată sala de gimnastică, cu elemente pentru alpinism, căţărat, legănat şi joacă. Salteaua moale oferă siguranţă copiilor şi linişte părinţilor.

Dormitorul matrimonial este cald şi confortabil. Textura peretelui de accent este uimitoare. Hexagoanele creează efecte speciale, de lumină dramatică şi umbre. Tema geometriilor continuă subtil şi la dulapul de haine. Fără televizor, părinţii se pot relaxa sau bucura de o carte bună, fără să le fie distrasă atenţia.

Citește si: Apartament mic, cald si luminos

Baia surprinde prin asocierile de teme, obiecte şi materiale: plăci ceramice colorate, un dulap din lemn pentru cărţi utilizat pentru depozitarea accesoriilor de baie, o cabină de dus din sticlă. Acest spaţiu are şarmul unei case de ţară redat într-un apartament de bloc.

Citește si: Culori neutre si accente fresh intr-un decor modern

Pentru imagini cu detalii complete ale acestui apartament accesează galeria foto.

Sursa foto: www.home-designing.com

Loading...

Comentarii

Newsletter