Apartament de 52 mp amenajat pentru o familie cu 2 copii

10 martie 2017 , 2617 afisari

Atunci cand familia ta numara doi copii, pare aproape imposibil sa amenajezi un apartament de 52 de metri patrati astfel incat sa existe suficient spatiu pentru atat de multi membri ai familiei. Acest apartament cu doua dormitoare si un living – bucatarie reuseste sa creeze un mediu confortabil pentru o familie numeroasa.

Citește si: Un apartament de 45 mp cu aer masculin, insa colorat!

Apartamentul combina eficient stilul scandinav, functional, cu unul care confera caldura si personalitate interiorului. In acest fel, locuinta a devenit moderna, deloc plictisitoare, dar cu un look care are potentialul de a trece testul timpului.

Living + bucatarie = 14,4 mp

Initial, apartamentul a avut configurarea unui apartament generos cu doua camere, cu o bucatarie foarte spatioasa, independenta fata de camera de zi, si un singur dormitor. Spatiul amplu al bucatariei a permis transformarea acestuia intr-o incapere cu 3 functiuni: bucatarie, camera de zi si zona de luat masa.

Citește si: Amenajarea primavaratica a unei garsoniere de 40 mp

Acest lucru a fost posibil cu marirea camerei prin modificarea peretelui dintre bucatarie si fostul living. Forma in „L” a acestuia permite crearea unei nise pentru dressing-ul din dormitorul matrimonial si a unei zone dedicate canapelei in spatiul de zi. Fostul living se micsoreaza la 13 mp si primeste functiunea de dormitor, in care se amenajeaza si un spatiu de birou.

Citește si: Apartament colorat in Tel Aviv, cu vedere spre mare

Camera pentru 2 copii de 9,5 mp

In cei 9,5 mp pe care ii are dormitorul initial, s-a amenajat camera celor doi copii. Nu este cea mai spatioasa si nici cea mai luminoasa camera, insa cu ajutorul unui pat suspendat si a unei nise care permite depozitarea hainelor si a jucariilor dormitorul devine suficient de incapator pentru cei mici.

Fata de restul apartamentului, in care predomina nuantele pastelate si cele de lemn natur, pentru camera celor doi copii s-a optat pentru o combinatie puternica de rosu si albastru. Celelalte incaperi sunt marcate fiecare cu ajutorul unei nuante: bleu – ciel pentru zona de zi, verde relaxant pentru dormitorul matrimonial si grupul sanitar principal. Toate aceste nuante sunt legate intr-un tot unitar cu ajutorul suprafetelor generoase de alb.

Depozitare suficienta intr-un apartament mic

Ceea ce ne place cel mai tare la amenajarea acestui apartament este functionalitatea lui, mai ales in ceea ce priveste spatiile de depozitare diverse si suficiente pentru fiecare incapere. Pentru a da coerenta si spatialitate unui apartament mic, acestea sunt intotdeauna integrate in nise construite din pereti interiori din gips-carton.

Sursa foto: www.design-homes.ru

Sursa foto: www.houzz.com

Loading...

Comentarii

Newsletter