Amenajarea primavaratica a unei garsoniere de 40 mp

10 aprilie 2017 , 2569 afisari

O garsoniera de 40 mp este considerata a fi una cu dimensiuni generoase, cu un confort sporit, mai ales daca este construita intr-o cladire socialista in care bucataria este complet separata fata de camera de zi. La fel este si locuinta din imagini, amenajata cu un aer primavaratic.

Citește si: Un apartament de 45 mp cu aer masculin, insa colorat!

O bucatarie numai buna de locuit

Zona noastra preferata din intreaga amenajare este bucataria, nu pentru ca ar avea vreun mobilier sau un design iesit din comun, ci datorita unei idei de functionalitate care se potriveste manusa cu modul in care este compartimentat apartamentul.

In garsonierele din blocurile noi, unde living-ul include si un spatiu minimal pentru bucatarie, beneficiarul este obligat sa ingramadeasca 4 functiuni majore intr-o singura camera: bucatarie, loc de luat masa, sufragerie si dormitor. Fata de acestea, locuintele cu bucatarie separata au parte de un spatiu mai mare de gatit si un living de dimensiuni ceva mai mici. Aceste caracteristici i-a determinat pe proprietari sa transforme locul de luat masa din bucatarie intr-un spatiu confortabil, cu o canapea incadrata de un mobilier parietal incapator.

Citește si: Amenajarea simpla a unei garsoniere de doar 20 mp

Aceasta zona se distinge pe fundalul alb cu tonuri de lemn natur prin intermediul culorilor primavaratice, care dau personalitate intregului apartament: mov - liliac si verde – fistic, legate elegant cu ajutorul culorii gri. Este un spatiu numai bun pentru primirea invitatilor, avand bucataria la indemana.

Livingul – spatiu personal

Odata amenajat spatiul din bucatarie, necesitatea de a primi invitati in living este mai mica, putand pastra aceasta camera sub forma unui sanctuar personal, in care sa se pastreze intimitatea cuplului proprietar.

Citește si: Apartament colorat in Tel Aviv, cu vedere spre mare

Amenajarea utilizeaza aceeasi schema cromatica, cu accente mov, verde si gri pe un fundal neutru, cu lemn deschis la culoare si finisaj alb pentru pereti. Mobilarea este tipica unei camere de zi, spatiul de dormit fiind amenajat ocazional, cu ajutorul canapelei extensibile.

Laterala incaperii este mobilata in totalitate, insa culoarea alba a fronturilor face depozitarea aproape invizibila atunci cand nu este folosita. Aceasta ascunde chiar si spatiul de lucru al membrilor familiei.

Vestibulul – depozitare eficienta

Intr-o nisa aflata in peretele dintre vestibul si living, proprietarii au amenajat o mobilare pe toata inaltimea camerei, cu pantofar la partea inferioara si un spatiu de sezut incastrat, pe modelul celui din bucatarie.

Ne place mult aerul vesel, coerenta amenjarii si senzatia pregnanta de spatiu „aerisit” pe care o are garsoniera de 40 mp.

Sursa foto: www.design-homes.ru

Loading...

Comentarii