Amenajare realizata in 10 zile

04 august 2014 , 1455 afisari

Pe arhitectul Razvan Barsan si proprietarul apartamentui din imagini ii leaga o stransa prietenie, dar si colaborare de 8 ani in diverse proiecte. Asa ca a fost firesc ca beneficiarul sa ii solicite sprijinul si pentru amenajarea acestei locuinte.

Proprietarul si-a dorit sa amenajeze acest apartament cu scopul de a-l vinde. Cu alte cuvinte, cerintele sale cu privire la stilul de decorare au fost strans legate de acest obiectiv. Concret, a urmarit obtinerea unui decor actual, minimalist, in care sa se regaseasca un numar cat mai mare de persoane. O alta cerinta a fost incadrarea intr-un buget dinainte stabilit. Cand Razvan a preluat proiectul, locuinta, amplasata intr-un bloc nou, situat in zona Baneasa din Capitala, se afla la rosu (nu avea finisaje). Arhitectul a demarat planul de amenajare pe baza discutiilor, fara a fi necesare randari sau schite.

Spatiul a fost reconfigurat

Deoarece compartimentarea initiala prezenta unele dezavantaje, arhitectul a recurs la o serie de modificari. De exemplu, pentru ca spatiile sa comunice mai bine intre ele, a renuntat la peretele si usa care separau livingul de hol. De asemenea, bucataria ocupa o suprafata foarte mica, fiind de tip chicineta. Masura a constat in renuntarea la unul dintre pereti pentru a fi marita suprafata acesteia, dar si pentru a putea fi creat un loc de luat masa. O alta actiune de ordin practic a fost crearea unei nise, in care a fost amplasata combina frigorifica. Tot in acest stadiu au fost realizate si scafele, care permit un iluminat ambiental.


Pardoseala unicat

Arhitectul s-a orientat catre o pardoseala mai putin utilizata – rasina epoxidica –, obtinand in final un finisaj unicat. Mai intai a fost turnata sapa, apoi suprafata a fost vopsita cu rasina epoxidica. Pictura de pe pardoseala a fost realizata ulterior de Razvan si de arhitecta Georgiana Teodorescu.

Pentru finisarea peretilor s-a recurs la diverse materiale, in functie de incapere. De exemplu, peretii din living au fost zugraviti cu vopsea decorativa, peretele de langa patul din dormitor a fost finisat cu stucco, iar suprafata de deasupra blatului de lucru din bucatarie, cu piatra. Din punct de vedere cromatic, livingul se remarca prin culori puternice, iar dormitorul propune tonuri neutre, ideale, de altfel, intr-un spatiu destinat odihnei si somnului. Mobilierul provine din diverse magazine din Bucuresti. Arhitectul a mers pe aceasta varianta deoarece cel pe comanda ar fi presupus mai mult timp. Apartamentul ofera si o serie de facilitati, precum sistem audio incorporat si incalzire prin pardoseala, ca backup.

Acest proiect a fost realizat intr-un timp record, mai exact intr-o saptamana si jumatate.

Mobilierul de bucatarie, realizat din MDF, are incorporate aparatele electrocasnice, astfel ca impactul vizual este unul foarte placut datorita aspectului unitar.

WIGWAM Design

Razvan Barsan

Tel.: 0724-361.101

[email protected]

www.biroudearhitectura.ro

 

Loading...

Comentarii

Newsletter