10 livinguri suedeze de care te vei îndrăgosti

09 mai 2016 , 2758 afisari

Dacă eşti în căutare de idei pentru amenajarea unui living mic, vei găsi o bogată sursă de inspiraţie în aceste livinguri suedeze adorabile, care ocupă suprafeţe mici, dar care compensează prin designul creativ.

Citește si: Ce presupune amenajarea unei săli de fitness acasă

Designul suedez se înscrie în stilul nordic sau scandinav, care îşi are rădăcinile în ţările din nordul Europei, de unde îi vine şi numele. Specifice stilului nordic sunt materialele naturale (lemnul şi piatra), culorile deschise şi mobilierul minimal. De regula, interioarele nordice sunt amenajate cu puţine elemente de decor, adică cele strict necesare, dar cu puternice valenţe decorative. Această “zgârcenie” în decorare este responsabilă de aspectul aerisit şi elegant al încăperilor.

Printre cele mai folosite culori se numără griul, bejul şi albul, care oferă încăperilor senzaţia de spaţiu şi libertate. Nu de puţine ori este abordat şi negrul, dar în contrast cu alb. Elementul principal care se regăseşte în fiecare dintre aceste livinguri este nonculoarea alb, utilizată de designeri din diverse motive. Pe de o parte, albul oferă luminozitate şi senzaţia de spaţiu într-un living mic. Pe de altă parte, oferă posibilităţi aproape nelimitate de decorare, la fel ca o pânză goală pe care o poţi picta în infinite moduri.

Citește si: Covorasul de baie: 4 alternative de luat in seama

În aceste interioare, albul este folosit îndeosebi la finisaje: pereţi, podea, tavan. În contrast cu albul pereţilor vin elementele de decor colorate, care personalizează încăperile, cum ar fi o canapea într-o culoare fresh, un covor persan, scăunele sau pernuţe colorate, câteva ghivece cu flori sau diverse picturi. În astfel de livinguri, atmosfera poate fi încălzită prin includerea unui şemineu.

Citește si: Descopera modelele de tavan fals casetat, ideale pentru birouri spectaculoase

Într-un living suedez sunt prezente accesorii groase, cum ar fi covoraşe din blană sau lână şi pleduri pufoase. Pentru ferestre însă, sunt alese perdele în culori deschise, cu textură uşoară, dar sobră. Nu de puţine ori, ferestrele sunt neacoperite, pentru ca interiorul să primească multă lumină naturală.

Pentru următoarele 6 livinguri suedeze accesează galeria foto.

Citește si: Șapte birouri tech uimitoare

Sursa foto: http://adorable-home.com

 

Loading...

Comentarii

Newsletter