Holul de la intrare: 5 reguli de amenajare

19 noiembrie 2014 , 5948 afisari

Numit si „cartea de vizita” a unei locuinte, holul de la intrare este spatiul care creeaza musafirilor prima impresie. Prin urmare, amenajarea sa trebuie se fie nu doar practica, ci si armonioasa.

Dormitorul, baia sau biroul sunt incaperi care pot scapa ochiului iscoditor al vizitatorului. Nu acelasi lucru putem spune despre holul de la intrare, un spatiu de tranzit, ce-i drept, dar care produce prima impresie. Pentru ca holul sa reprezinte un spatiu deopotriva primitor si atragator, trebuie sa respecti o serie de reguli in amenajarea sa.

1. Alege culori deschise, calde si luminoase, atat pentru finisaje, cat si pentru mobilier. Din pacate, holurile apartamentelor de bloc nu beneficiaza de ferestre, prin urmare, sunt cele mai intunecate incaperi. Folosirea culorilor inchise nu face decat sa accentueze senzatia de spatiu claustrofob.

2. Alege mobilierul in functie de configuratia holului. De exemplu, daca holul este ingust, opteaza pentru un mobilier care se dezvolta pe verticala, pentru a nu ocupa prea mult din suprafata de trecere.

3. Daca holul este foarte mic, utileaza-l doar cu o piesa de mobilier pentru depozitare. Aceasta ar trebui sa contina spatiu cateva umerase, umbrela, geanta, palarii, chei si alte cateva maruntisuri.

4. Asigura un iluminat artificial corespunzator. Lustra sau aplicele pot fi suplimentate cu veioze, LED-uri, lampadare etc.

5. Respecta linia stilului de amenajare adoptat. E adevarat, se poarta stilul eclectic, dar daca nu ai inclinatii estetice sau sprijinul unei persoane specializate, poti aluneca foarte usor in kitsch.

Loading...

Comentarii

Newsletter