Cum sunt amenajate dormitoarele moderne

15 februarie 2016 , 2161 afisari

Intr-o societate marcata de stres, cu un ritm alert al vietii de zi cu zi, conceptul de relaxare devine o preocupare primordiala pentru specialistii din domeniul amenajarilor interioare. Astazi, dormitoarele sunt considerate veritabile alveole de regenerare, un somn bun, odihnitor fiind o sursa importanta de sanatate si performanta intelectuala.

Citește si: Apartament mic, dar cu multa personalitate

Ce mai poate fi nou in materie de amenajari interioare? Care sunt trendurile? Mai multe raspunsuri au fost oferite si de  editia de anul acesta a targului imm desfasurat la Köln in luna ianuarie..

Functionalul si esteticul se intalnesc la un numitor comun. Locuintele ne comunica stilul de viata, preocuparile, hobby-urile, dar si starile de spirit sau sanatatea organismului. Tocmai de aceea, dormitoarele au evoluat, odata cu cea a societatii actuale de la simple camere pentru somn in oglinda personalitatii noastre.

Citește si: Aranjament tematic din plante

Studiile de specialitate vorbesc despre probleme aparute in ritmul de somn si veghe si de o nevoie crescuta pentru relaxare si odihna. Practic, mobilierul si accesoriile, prin filozofia designului, conduc catre o prima stare de bine, inainte de somnul propriu-zis.

Stilurile abordate sunt atat cele clasice, reinterpretate cat si simplitate si reintoarcerea la natura sau inovatie high-tech. Important este confortul absolute pentru un somn de calitate.

Accesorizarea poate aborda mai multe stiluri, modelele fiind abordate atat pentru camerele de single, cat si pentru dormitoarele matrimoniale. Materialele textile sunt de cea mai buna calitate, natural, antialergice, iar cromatica una propice relaxarii, in nuante calde, odihnitoare. Paturile modulare, usor de personalizat, confortabile raman in trend.

Citește si: I love pink!

Continuarea acestui articol o puteti citi pe www.romanialibera.ro

Loading...

Comentarii

Newsletter