8 reguli Feng Shui pentru camera copilului

05 decembrie 2010 , 2864 afisari

Avand in vedere ca totil se petrece in acelasi perimentru, va trebui sa incercam sa imbinam atat o stare de liniste pentru orele de somn, cat si un spatiu in care sa poata studia sau sa se poata juca in voie.

Respectand cele mai importante reguli Feng Shui de amenajare a camerei copiilor vom reusi sa imbinam utilul cu placutul si sa obtinem un mediu prielnic pentru dezvoltarea celor mici. Iata asadar o parte dintre cele mai importante pe care le putem pune in practica fara sprijinul unui profesionist:

1. Este indicat sa impartiti camera copilului in trei subspatii, intr-unul sa poata dormi, in celalalt sa se poata juca, iar in cel de-al treilea sa poata studia. Delimitarea celor trei se va face cu ajutorul unor mici paravane si cu o zugravire distincta a peretilor din locuinta. Cele trei spatii sunt necesare pentru a se crea o delimitare intre somn, studiu si joaca.

2. Nu asezati patul cu partea de la picioare indreptata catre usa de intrare;

3. Biroul de studiu va trebui asezat in asa fel incat copilul sa poata sta cu spatele in dreptul unui perete stabil, iar cu fata sa poata privi intreaga incapere. Peretele din spatele sau ii va conferi siguranta de care are nevoie, iar partea din fata ii va crea un climat de liniste intrucat va putea privi intreaga sa camera, nefiind luat prin surprindere de musafirii ce pot intra pe usa.

4. Nu creati colturi prea ascutite intrucat din perspectiva copiilor acestea semnifica o zona amenintatoare;

5. La colorarea incaperii evitati nuantele prea tari intrucat pot ameninta echilibrul interior al incaperii. De asemenea, acestea ii pot aduce o lipsa de concentrare si ii vor dauna capacitatilor sale intelectuale. Nu vopsiti camera in nuante de rosu purternic. Indicat ar fi sa va folositi de nuante neutre astfel incat sa se potriveasca cu coloristica si stilul mobilierului.

6. Una dintre cele mai importante reguli in Feng Shui consta in asigurarea unui climat ordonat in incapere. Cu cat se va mentine mai multa ordine cu atat se va putea obtine un climat armonios in camera copilului. De aceea, pentru a o pastra, ordinea, este indicat sa ii amenajati camera intr-un spatiu mai larg, care va permite amplasarea unui dulap de haine destul de mare. Jucariile se vor depozita in cutii incapatoare, iar cele mai vechi sau stricate vor trebui aruncate.

7. Nu evitati sa va ascultati copilul in amenajarea camerei. De regula cel mic poate constientiza ce anume ii face bine si va sti cum sa ajute la decorarea incaperii in asa fel incat sa se poata simti in siguranta.

8. Aerisirea incaperii este o alta regula de baza cand vine vorba de arta asiatica. De aceea, in fiecare dimineata, dupa ce micutul se trezeste deschideti larg ferestrele pentru aerisirea spatiului.

Comentarii

Newsletter