3 combinaţii de culori în trend pentru dormitor

06 iunie 2016 , 3050 afisari

O schemă potrivită de culori în dormitor contribuie în egală măsură la designul acestei încăperi, dar şi la obţinerea stării de bine.

Citește si: Ce presupune amenajarea unei săli de fitness acasă

Alegerea culorilor pentru dormitor poate fi restricţionată de anumiţi factori, cum ar fi mărimea camerei sau sursele de lumină naturală. Însă, de cele mai multe ori, ai libertatea de a face cele mai îndrăzneţe combinaţii de culori.

De exemplu, poţi urmări cele mai hot tendinţe în materie de culori pentru dormitor. Conform Benjamin Moore, culoarea anului 2016 este albul. Există diverse nuanţe de alb care pot fi combinate între ele sau asociate cu alte culori contrastante. Dacă nonculoarea alb nu te reprezintă, poţi alege una dintre variantele de mai jos, la modă în 2016:

1. Nuanţe pastelate

Citește si: Covorasul de baie: 4 alternative de luat in seama

Dormitoarele amenajate în nuanţe pastelate sau neutre se bucură de un real succes. Pastelurile sunt abordate tot mai mult de designerii profesionişti, dar şi de amatori. Aceste culori oferă dormitoarelor luminozitate şi o atmosferă aerisită. Tonurile pastelate promovează puterea de relaxare a elementelor naturale, cum ar fi nisipul, iarba, apa şi soarele. Într-un dormitor, schema de culori poate porni de la alb, în diferitele sale nuanţe, sau crem, bej, verde, albastru moale, tonuri palide de galben sau roz. Nuanţele pastelate oferă spaţiilor eleganţă, farmec liric şi o atingere romantică. Nu în ultimul rând, pastelurile reprezintă un bun fundal pentru accentele de culoare. O astfel de schemă de culori se potriveşte perfect în dormitorul spaţios al unei case, dar şi într-un dormitor mic de apartamanet de bloc deoarece captează lumina naturală.

2. Contraste puternice

Citește si: Descopera modelele de tavan fals casetat, ideale pentru birouri spectaculoase

Culorile contrastante sunt energice, captivante, uneori exotice, dar, mai presus de toate, sunt extrem de expresive. Culorile puternice sunt o alegere perfectă pentru cei nonconformişti şi îndrăzneţi. Se poate porni de la negru şi indigo, trecând prin portocaliu intens, roşu, turcoaz sau verde puternic. Într-un dormitor, poţi scoate anumite elemente de decor în evidenţă folosind o combinaţie de culori profunde şi intense.

3. Monocromii

Citește si: Șapte birouri tech uimitoare

O combinaţie care nu se va demoda probabil niciodată este schema clasică alb - negru. Monocromia rece (incluzând diverse nuanţe de gri) a fost inspirată de fotografiile fashion în alb şi negru, din anii 60. În design, s-a păstrat încă eleganţa clasică şi farmecul magnetic ale unor staruri ca Sophia Loren, Brigitte Bardot şi Alain Delon. Monocromiile se potrivesc perfect în dormitoarele moderne şi minimaliste. Această schemă de culori oferă o oportunitate de a adăuga accente de culoare.

Dincolo de trenduri, alegerea paletei potrivite de culori pentru dormitor ţine foarte mult gusturile şi preferinţele fiecăruia. Aşadar, după cum ne sugerează o expresie americană, alege culorile şi cu inima, nu doar cu ochii.

Citește si: Cum să transformi biroul de acasă într-un spaţiu de lucru optim

Sursa foto: http://adorable-home.com

 

Loading...

Comentarii