25 de dormitoare din care te trezeşti fericit

16 mai 2016 , 2114 afisari

Când vine vorba de amenajarea dormitorului, trebuie să te gândeşti înainte de toate la confort şi la crearea unei atmosfere care să inducă starea de relaxare şi somnul. Principalele responsabile cu atmosfera sunt, fără îndoială, culorile.

Citește si: Ce presupune amenajarea unei săli de fitness acasă

Printre cele mai recomandate culori pentru dormitor se numără verdele şi albastrul, apreciate pentru efectul calmant şi odihnitor pe care îl au asupra psihicului. Aşadar, este lesne de înţeles de ce foarte mulţi decoratori utilizează diverse nuanţe de verde sau albastru pentru a decora dormitoarele. Cele două culori au cel mai mare aport în crearea unei atmosfere favorabile somnului.

Există o mulţime de nuanţe de verde (nuanţa ierbii, verde lime, verde mentă) şi albastru (nuanţe marine, albastru diafan, albastru indigo) cu care te poţi “juca” în amenajarea dormitorului. 

Citește si: Covorasul de baie: 4 alternative de luat in seama

Dacă aceste două culori clasice nu sunt pe gustul tău sau nu te regăseşti în ele, atunci ai posibilitatea de a le combina cu alte nuanţe astfel încât să obţii un decor şic, personalizat, dar în acelaşi timp relaxant.

De exemplu, poţi asocia albastru cu orange şi verde. La prima vedere, pare o combinaţie stridentă, dar în realitate contează foarte mult cum dozezi toate aceste culori. Conform regulii, culorile principale trebuie să fie cele odihnitoare, iar culorile de accent pot fi cele vibrante.

Citește si: Descopera modelele de tavan fals casetat, ideale pentru birouri spectaculoase

O altă propunere este albastru şi violet; două culori profunde, dar odihnitoare:

Citește si: Șapte birouri tech uimitoare

Persoanele active, vesele şi pline de viaţă pot opta pentru orange şi alb sau orange şi alte nuanţe (roşu, verde, albastru etc.):

Culorile de pământ, cum ar fi maro sau bej, sunt, de asemenea, indicate în dormitoare. Insă o astfel de alegere este strâns legată de mărimea dormitorului, a ferestrelor şi a surselor de lumină naturală. Dacă dormitorul este suficient de luminos, atunci poţi folosi nuanţe închise de maro sau nuanţa teracotei, ca în acest dormitor:

Citește si: Cum să transformi biroul de acasă într-un spaţiu de lucru optim

În galeria foto vei face cunoştinţă cu următoarele 20 de imagini cu dormitoare care te ajută să te trezeşti în fiecare dimineaţă fericit.

Sursa foto: www.housebeautiful.com

Citește si: Morfeus Regal – Nivel High Class pentru saltele

Dacă ți-a plăcut articolul, abonează-te la newsletter și vei primi în fiecare dimineață articole noi:

Newsletter

Loading...

Comentarii