Mix de stiluri, culori si materiale pentru un dining reusit

24 iulie 2013 , 5581 afisari

In cazul in care nu ai o preferinta pentru un anumit stil sau culoare si, prin urmare, esti foarte decis cu privire la amenajarea dining-ului, noi iti vom oferi astazi cateva propuneri de design pentru acest spatiu.

In primul si primul rand trebuie sa tineti cont de, decorul din jur. Dining-ul trebuie sa comunice cu restul incaperilor, cel putin cele din apropierea lui. Astfel, daca ati pornit cu un stil clasic, veti continua pe aceeasi linie, cu mici schimbari sau influente.

Accente traditionale, country-chic sau retro se pot regasi fara nicio problema in interiorul dining-ului, oferind personalitate si unicitate zonei. Tinand cont de faptul ca facem referire la un spatiu dedicat servirii mesei, ne vom concentra atentia pe masa si scaunele atat de necesare in acest context.

Astfel, daca spatiul va permite, alegeti o masa incapatoare pe care sa o puteti folosi atat la cinele in familie, cat si la aniversari sau petreceri unde numarul invitatilor creste. Lemnul finisat sau brut este prima si cea mai inspirata alegere. Ofera eleganta, este durabil si niciodata nu se va demoda. In plus, culoarea sa calda se preteaza oricarui stil si oricarei palete cromatice.

In ceea ce priveste scaunele, exista doua variante. Pe de o parte, putem alege un set complet cap-coada, pe de alta parte, ne lasam purtati de imaginatie si mizam pe un design cu totul diferit. De exemplu, putem asocia o masa traditionala, rustica chiar, cu scaune capitonate, obtinand astfel un decor inedit. Sau, sase modele aleatorii de scaun in culori vibrante care sa rezulte intr-o amenajare eclectica.

Pentru a ilustra cat mai bine ideile noastre, am „cules” cateva dining-uri care speram sa fie pe placul vostru. Dupa cum se observa si in imagini, un element foarte important in aceasta zona  este si corpul de iluminat principal.

De regula, deasupra mesei exista o sursa de lumina, insa trebuie sa aveti grija cand o alegeti. Un corp de iluminat prea jos poate fi deranjant sau, de asemenea, o lumina mult prea intensa. Sunt de preferat veiozele cu abajururi ample care sa disperseze lumina intr-un mod placut la nivel ambiental. 

Loading...

Comentarii

Newsletter