8 dininguri cu mese rotunde

18 septembrie 2013 , 5140 afisari

Mesele rotunde sunt preferatele noastre deoarece sunt mult mai prietenoase si mai intime, tinand cont de „gradul” de apropiere dintre invitati. O masa rotunda, in functie de diametrul pe care il are, poate „acomoda” de la patru persoane in sus. Asadar, o dimensiune medie este ideala pentru o familie cu patru membri, iar un astfel de mobilier poate fi integrat chiar si intr-o bucatarie, nu neaparat intr-un interior cu totul separat.

De cele mai multe ori, diningul comunica cu bucataria si livingul printr-un open-space, rareori fiind situatiile in care mai intalnim „saloanele” pentru servit masa, celebre pe vremea bunicii. De aceea, trebuie sa existe o armonie la nivel vizual. Stilul de amenajare, cromatica si materialele folosite sunt aspecte importante care contribuie la realizarea unui decor placut, atat din punct de vedere estetic, cat si al confortului.

La acestea se adauga luminozitatea incaperii, de aceea sistemul de iluminat trebuie bine pus la punct, mai ales daca diningul nu beneficiaza de lumina naturala. Cel mai des intalnite accesorii de acest gen sunt lustrele cu abajururi „voluminoase”  sau, in cazul diningurilor elegante, vom intalni candelabrul, fie modelul clasic sau unul reinterpretat.   Si, pentru ca tot vorbim de accesorii si mese rotunde, o idee foarte draguta este aceea de a delimita zona de servire a mesei cu un covor pufos, in constrast cu mobilierul. In plus, pentru sporirea confortul, nu uitati de pernele decorative pe care le puteti aseza pe scaune, mai ales daca acestea din urma au un design modern si sunt realizate din materiale precum sticla sau plexiglasul. 

Loading...

Comentarii

Newsletter