Decor pentru camera unui adolescent

13 mai 2010 , 3530 afisari

Asa ca era firesc ca atunci cand s-a pus problema amenajarii prorpiei camere acesta sa isi aleaga singur mobilierul si accesoriile

Cei doi au cautat timp de 2 ani locuinta perfecta pentru ei. In cele din urma au ales un apartament spatios (112 mp), care urma sa le fie predat complet finisat.

Apartamentul a fost contractat in stadiul de proiect, prin urmare proprietarii aveau posibilitatea sa implementeze modificari in privinta dotarilor si finisajelor, cu un cost suplimentar.

Insa nu au recurs la aceasta varianta, ci au ales din cele 3 tipuri de usi, parchet si placi ceramice pe care le punea la dispozitie dezvoltatorul. De asemenea, in momentul in care s-au apucat de amenajarea locuintei au putut beneficia de anumite discounturi oferite de firmele de mobilier cu care complexul rezidential stabilise parteneriate.

Pentru ca Tudor petrece mai mult timp acasa decat ea, mama lui a decis sa ii cedeze lui dormitorul matrimonial, nevoia lui de spatiu fiind mai mare. Tudor a fost foarte implicat in amenajarea locuintei si fireste a in cea a propriei camere. Baiatul si-a dorit in primul rand un pat mare si un televizor pe masura.

Zona de birou si studiu a fost absolut necesara, asa ca s-a trasat necesarul de mobilier pentru decorul acestei camere in functie de preferintele si nevoiel destinatarului. Inca de la inceput, cei doi si-au dorit o amenajare moderna, care sa includa cat mai putina mobila, dar aceasta sa fie practica si fireste estetica. Pentru dormitorul lui, Tudor a ales mobilier din doua game diferite de la IKEA, pentru a contura un decor bicromatic. Patul, noptierele si dulapul de haine au finisaj natural, de lemn, in timp ce corpurile de depozitare si mobilierul dedicat zonei de studiu sunt albe.

Acestea din urma sunt repartizate pe peretele opus patului si asigura suficient spatiu pentru carti, reviste, jocuri, rechizite si aparatura audio-video, atat la nivelul politelor, cat si in compartimente inchise. Spatiul de depozitarea a fost suplimentat cu ajutorul unor cutii mari de carton, achizitionate tot de la IKEA, in care pot fi „ascunse” lucrurile pe care nu trebuie sa le ai mereu la indemana. In zona de lucru, dotata cu un scaun de birou cu rotile, a fost acoperti parchetul cu un „covors” de plastic menit sa il protejeze.

Loading...

Comentarii

Newsletter