Idei de amenajare a biroului in spatii mici

21 aprilie 2015 , 3827 afisari

Amenajarea spatiilor mici este mereu un subiect fierbinte. Nu doar locuintele vechi au suprafete reduse, ci si multe dintre apartamentele si garsonierele din ansamblurile rezidentiale noi, ceea ce impune maximizarea functiunilor.

Citeste si: Solutii pentru spatii mici: biroul din sticla

Cum munca si/de acasa a devenit un obicei, amenajarea unei zone de lucru devine o necesitate. Alocarea unei incaperi in acest scop se dovedeste a fi, uneori, un lucru imposibil. In aceste conditii, biroul trebuie integrat intr-una din incaperi: living, dormitor, bucatarie etc.

Citeste si: Cum integram biroul de acasa intr-un spatiu mic

Printre cele mai bune locuri pentru amenajarea biroului se numara spatiile „moarte”, cum ar fi colturile incaperilor. Un mobilier pe comanda ergonomic si o sursa buna de iluminat sunt suficiente pentru a obtine un colt de lucru confortabil. Persoanele care locuiesc la casa (cu etaj), au posibilitatea de a folosi spatiul de sub scara pentru amenajarea biroului.

Citeste si: 10 idei de design pentru biroul de acasa

Daca locuinta este dotata cu mai multe debarale, una dintre ele poate fi desfiintata pentru amenajarea biroului. Si in acest caz este nevoie de un mobilier ergonomic si adaptat spatiului.

Citeste si: 6 sfaturi pentru amenajarea biroului de acasa

Balconul, holul si bucataria sunt destul de permisive in ceea ce priveste integrarea unui birou. Holul are dezavantajul ca nu primeste suficienta lumina naturala pe timpul zilei. Prin urmare, trebuie luat in calcul si acest aspect.

Citeste si: Un birou in bucatarie: 12 sfaturi practice!

In cazul in care nu poate fi pusa in practica nicio idee din cele prezentate mai sus, exista posibilitatea improvizarii unui mic birou in living. In locul unei masute de cafea clasice, se poate opta pentru una cu blat mai mare (pentru laptop) si cu spatii de depozitare pentru carti si produsele de papetarie (vezi galeria foto).

Loading...

Comentarii

Newsletter