Aspecte de care trebuie sa tii cont in renovarea unei bai

23 august 2018 , 349 afisari

Renovarea salilor de baie reprezinta pentru multi proprietari de case si apartamente o reala provocare deoarece au posibilitatea sa-si personalizeze acest spatiu, nu mai putin important ca restul incaperilor. 

Decorul pardoselii si peretilor contribuie decisiv la imaginea finalade aceea finisajele se aleg respectand o serie de reguli. De exemplu, modalitatea de montare a placilor ceramice este strans legata atat de caracteristicile acestui spatiu (de pilda, dimensiunile), cat si de calitatea si insusirile acestor finisaje (culori, design).Daca dimensiunile si culorile contribuie la amplificarea spatiului si la crearea unui ambient armonios, finisajele si materialele auxiliare (chiturile si adezivii) contribuie la obtinerea unei montari de calitate, asigurand astfel o mai mare durabilitate in timp.

De exemplu, in bai, datorita umezelii se poate instala mucegaiul care este inestetic, dar si daunator sanatatii noastre. Se estimeaza ca 50% din problemele de sanatate legate de calitatea aerului din locuinte rezulta din reactia organismului la concentratia ridicata de spori de mucegai. Atunci cand tencuiala, siliconul sau peretele lasa sa apara la suprafata pete colorate este, de obicei, prea tarziu pentru o interventie eficienta. De aceea trebuie luate masuri inca din etapa de finisare a peretilor si pardoselii. Siliconul sanitar si chiturile speciale pentru spatiile umede sunt concepute cu o formula inovativa ce actioneaza ca un inhibitor al cresterii si raspandirii ciupercilor si a mucegaiului, protejand astfel baile.

Sursa foto: http://www.pinterest.com

Loading...

Comentarii

Newsletter