Alb si turcoaz intr-o baie revigoranta

22 septembrie 2014 , 3499 afisari

Nu este necesar sa investesti sume fabuloase pentru a oferi salii de baie un look atractiv. Acesta poate fi obtinut si cu ajutorul exclusiv al culorilor.

Un decor anost si neprimitor ar fi fost nereprezentativ pentru beneficiarii acestei bai, un cuplu de bucuresteni cu un copil mic. Dimpotriva, tanara familie debordeaza de vitalitate, se implica in numeroase activitati sociale, calatoreste mult si se bucura de tot ceea ce ii ofera viata. Stilul ei extrem de activ a fost surprins de catre echipa de arhitecti de la PianoTerra inca de la primele discutii pe care le-au avut.

Cand a inceput colaborarea cu arhitectii, apartamentul (si intregul imobil) se afla la rosu. Deci proiectul a pornit de la zero. Aceasta baie, situata la subsolul cladirii, este aferenta dormitorului matrimonial si continua linia de amenajare a acestuia atat prin stil, cat mai ales prin cromatica. Punctul de reper in ambientare l-au constituit personalitatea clientilor, modul lor de viata si cateva sugestii oferite de ei cu privire la stil. Culorile au avut drept scop sa sustina conceptul de decor modern si vesel, dar totodata sa ofere luminozitate, mai ales ca baia nu beneficiaza de lumina naturala.

Investitiile nu au fost mari, accentul punandu-se mai degraba pe culori care sa reflecte spiritul celor care o folosesc. Pardoseala este din gresie, iar peretii sunt zugraviti cu o lavabila speciala pentru spatiile umede. Lavoarul, oglinda si cele doua aplice dau un aer cochet incaperii. Cea care capteaza insa atentia este cromatica peretilor, o nuanta placuta de turcoaz, cu portiuni albe, ce imita valurile apei si bulele de aer, ducand cu gandul la mare chiar si in anotimpul rece.

Spatiile situate la subsolul cladirilor prezinta unele dezavantaje, dintre care cel mai deranjant este privarea de lumina naturala. De aceea, se recomanda ca in astfel de incaperi sa utilizezi culori cat mai deschise sau tonuri neutre si sa montezi corpuri suficiente atat pentru iluminatul general, cat si pentru cel local.

https://www.facebook.com/Pianoterra, www.pianoterra.ro, tel.: 0721-250.695

Loading...

Comentarii

Newsletter