Tipsuri pentru amenajarea bucatariei in stil traditional

12 decembrie 2015 , 4009 afisari

Bucatariile moderne cu decor de inspiratie traditionala sau rustica nu sunt o raritate. In principiu, stilul traditional poate fi integrat excelent in functiunile moderne.

Elementele clasice sau rustice se regasesc in multe dintre bucatariile contemporane. Acestea contribuie la crearea unui decor natural, degajat si simplu. Daca la nivel teoretic lucrurile par simple, dificultati apar atunci cand urmeaza sa fie combinate elementele moderne (cum ar fi electrocasnicele) cu cele traditionale.

Citeste si: Elemente moderne intr-o bucatarie traditionala

Ei bine, aparatele electrocasnice pot fi camuflate usor in decor. Fie optati pentru modele cu aspect rustic, fie le incorporati in mobilier. Frigiderul, masina de spalat rufe si masina de spalat vase pot deveni invizibile in bucatarie.

In ceea ce priveste finisejele, sunt indicate cele realizate din lemn. O dusumea din lemn va fi un punct de plecare excelent pentru viitoarea amenajare. Chiar si pentru pereti se pot gasi solutii in ton, cum ar fi panourile/lambriurile din lemn vopsite in alb sau in nuante calde.

Citeste si: Materiale traditionale intr-o bucatarie contemporana

Mobilierul din lemn in nuante pastelate este un must have intr-o bucatarie care se doreste amenajata in stil traditional. Mobilierul in culori puternice este indicat doar daca fundalul este alb sau in nuante foarte deschise. Pentru un contrast cromatic si textural, se poate opta pentru un blat din marmura sau granit.  

Citeste si: O bucatarie traditionala in culori "calde"

In acest context, un rol insemnat il au accesoriile si ustensilele de gatit. Optati pentru cat mai multe ustensile si recipiente din lemn si fibre naturale. 

Loading...

Comentarii

Newsletter