Cum poti amenaja o camera cu bovindou

10 mai 2017 , 1252 afisari

Bovindoul este unul dintre cele mai cerute elemente din partea proprietarilor care doresc sa-si construiasca o casa noua. Desi arhitectura moderna nu-i mai gaseste estetica ca fiind de actualitate, bovindoul are avantajul de a creea in interior un spatiu placut pentru relaxare, asa cum gasesti doar in casele vechi.

Citește si: Ce lectii de design poti invata din amenajarile hotelurilor?

Indiferent ca te bucuri de o casa veche sau de una noua in care ai inclus acest element de arhitectura, bovindoul poate deveni un spatiu in care iti vei petrece mult timp, daca este amenajat corespunzator.

Locul de luat masa

Bovindoul iti ofera spatiul perfect pentru locul de luat masa. El creeaza deja o zonificare a spatiului, fiind ideal pentru amplasarea mesei intr-o bucatarie sau un living mai amplu. De asemenea, este scaldat in lumina si-ti poate oferi si o priveliste minunata in timp ce-ti bei cafeaua de dimineata. Un alt mare avantaj este ca, in lipsa unei case cu o suprafata mare, bovindoul este cel mai bun loc pentru o masa circulara.

Citește si: Amenajarea unui dormitor in stil japonez

Spatiu de citit sau de relaxare

Un alt mod in care poti profita de spatiul bovindoului este sa amenajezi, sub pervazul geamului, o zona comoda de stat jos. Aceasta poate fi sub forma unui divan pe care te poti intinde si poti decora cu o multime de perne colorate – asa cum obisnuiesc marocanii, de exemplu. Lumina din abundenta iti permite sa-l folosesti ca spatiu de citit sau, pur si simplu, de relaxare si de admirat peisajul.

Zona de stat din living

Daca bovindoul este suficient de larg, intreg ansamblul cu fotolii si canapea poate fi plasat in acest spatiu special, mai ales daca iti doresti o abordare clasica, in care sa utilizezi simetria. Alege sau realizeaza la comanda o canapea circulara, care sa incapa sub pervaz.

Citește si: Idei surprinzatoare pentru plafonul din camera copilului

In caz contrar, mai ales daca nu iti doresti ca lumina sa bata pe zona de entertainment din fata canapelei, poti sa integrezi spatiul bovindoului in ansamblu, facand loc pentru o piesa de mobilier mai deosebita sau pentru un sezlong din piele.

Spatiu pentru flori

Un impatimit al plantelor va cauta intotdeauna zona care sa ofere lumina cea mai buna plantelor crescute in interior, in ghivece. Sansele ca bovindoul sa fie exact acel loc prielnic sunt mari, prin urmare poti „sacrifica” aceasta zona de dragul gradinii de acasa.

Citește si: Decor geometric pentru camera copilului

In functie de cat spatiu ai la dispozitie, de obisnuintele tale si de modul in care preferi sa amenajezi, aceste functiuni pot fi combinate intre ele. De exemplu, spatiul de citit poate fi parte integranta din ansamblul living-ului, putand servi ca o a doua canapea atunci cand ai musafiri. In plus, o floare n-ar strica, pentru a face atmosfera mai placuta, nu-i asa?

Sursa foto: www.design-homes.ru

Loading...

Comentarii

Newsletter