Mobilier pentru o bucatarie open-space

20 iulie 2010 , 2105 afisari

Pentru proiectarea si realizarea mobilierului potrivit, au apelat la firma Unican.

Fiind vorba despre o incapere deschisa si tinand cont de faptul ca locuinta gazduieste si intalniri profesionale, piesele de mobilier trebuiau sa aiba un aspect rafinat si sobru. Ca atare, s-a optat pentru fronturi din MDF infoliat bordo, cu luciu oglinda, pentgru un design simplu si asezarea liniara a pieselor de mobilier. Acestea din urma au fost incadrate intre un stalp de sustinere si grinda, astfel incat sa ocupe unitar si echilibrat spatiul.

Din punct de vedere functional, bucataria a fost dotata, sub chiuveta, cu sertare ce includ patru cosuri de gunoi pentru depozitarea pe categorii a deseurilor menajere. De asemenea, au fost montate sertare de tip Tandebox, cu amortizare incorporata pe sina, marca Blum. Acestea au garantie pe viata, iar, optional, li se poate adauga compartimentare din inox pentru tacamurile si ustensilele de gatit.

Sistemele de deschidere a usilor superioare de tip Aventos sunt, de asemenea, de la Blum. Avantajul lor fata de pistonul cu gaz este ca amortizeaza nu numai deschiderea, ci si inchiderea usii. Mai mult, usa se opreste in orice pozitie (deschis sau inchis), nefiind necesara sustinerea ei manuala.

Din rationamente de design, blatul termorezistent al mobilierului a fost bordurat cu profil din aluminiu de 70 mm. Plinta si inaltatorul de blat sunt tot din aluminiu – o solutie profesionala, spre deosebire de plintele din PAL care, in timp, se deformeaza din cauza umezelii.

Loading...

Comentarii

Newsletter