Mobilier de bucatarie in forma de „U”

25 noiembrie 2010 , 1770 afisari

Bucataria este un spatiu pretentios in ceea ce priveste amenajarea, in special din cauza nevoii de functionalitate si ergonomie pe care le impun activitatile desfasurate aici. Insa atunci cand ai de-a face si cu o suprafata restransa si, eventual, cu o compartimentare dificila, devine si mai complicat.

Solutia ideala? Mobilierul realizat la comanda. Insa, pentru a beneficia de maximum de confort, trebuie sa apelezi la adevarati profesionisti. Asa a facut si gazda noastra din Constanta, care, desi nu a fost nevoita sa amenajeze o bucatarie meschina, de bloc, ci una aflata intr-o casa, totusi s-a confruntat cu dificultati ridicate de suprafata si forma incaperii.

Pentru proiectarea si construirea mobilierului destinat atat bucatariei, cat si celorlalte camere ale casei, proprietarul a apelat la Unican. Arhitectii acestei firme au gasit solutia ideala pentru fiecare spatiu. Astfel, bucataria, desi mica, a devenit foarte functionala. Amplasata la parterul casei, aceasta face parte din zona de zi de tip open space. Din acest motiv, mobilierul se integreaza foarte bine in decorul minimalist al livingului si totodata indeplineste multiple calitati practice.

Geometria bucatariei a impus realizarea unui mobilier in forma de „U”, astfel incat sa fie valorificati toti peretii. Pe langa corpurile de stocare ce „imbraca” incaperea exista si o extensie ce serveste ca suprafata de servire a mesei. Aceasta poate fi amplasata sub forma de peninsula, separand astfel vizual bucataria de restul parterului, sau de-a lungul peretelui, in continuarea mobilei, daca iti doresti mai mult spatiu de miscare in bucatarie.

Bucataria „gazduieste” si centrala termica, fapt ce a ridicat anumite probleme in proiectarea mobilierului. In cele din urma, acesta a fost construit in jurul centralei, integrand-o in decor. Pentru un look unitar, compact si neaglomerat, electrocasnicele au fost incorporate in mobilier.

Finisajul lor se potriveste cu stilul modern ales si se asorteaza cu manerele, ramele usilor si plintele metalice ale mobilierului.

Loading...

Comentarii

Newsletter