In trend: baile tip spa

29 ianuarie 2014 , 974 afisari

Camerele de baie, denumire mult mai potrivita in acest caz, pot deveni adevarate sanctuare de confort. Ce-i drept, baile mici sunt mai greu de adaptat, insa exista si acolo principii aplicabile.

O metoda, deloc discreta, este de a-ti privi baia ca pe orice alta camera din casa. Asta inseamna sa iei in considerare utilizarea lemnului, a texturilor calde, a tesaturilor si culorilor. Tehnologia a evoluat si a devenit suficient de accesibila, astfel incat poti gasi usor lemn tratat rezistent la umezeala, tesaturi teflonate impermeabile sau vopsea impermeabila care sa inlocuiasca faianta.

Nu te feri de piesele de mobilier care par sa nu-si gaseasca locul in camera de baie. Poti face minuni cu un scaun mai special sau cu o masuta din lemn sculptata sau cu intarsii.

Daca nu ai loc pentru o cada de dimensiuni rezonabile (pe care o poti integra in mobilier daca nu are un design deosebit), fii atent la configurarea dusului! Renunta la dusurile tip cabina, independente, pe care le instalezi racordandu-le la tevile existente. Configureaza dusul dupa planul baii si dupa necesitatile tale, montand in pardoseala usi glisante din sticla (clara sau temperata). Aceste dusuri tip “walk-in” (in care poti intra ca intr-o camera) vor spori senzatia de confort, dar pot adauga si adancime camerei.

Daca dimensiunile iti permit, creeaza o separare vizuala inspre vasul de toaleta. Vei elimina astfel din campul vizual cel mai neplacut obiect sanitar.

Daca esti pe punctul de a proiecta o casa, sugereaza-i arhitectului dorinta de a avea o camera de relaxare in locul camerei clasice de baie si da-i libertatea sa gaseasca solutii inedite! Cu siguranta va gasi o metoda interesanta de a face o legatura cu natura din jurul casei, fara a pierde din intimitate. In plus, comunicarea cu arhitectul se va imbunatati, totul in avantajul proiectului de ansamblu.

 

Loading...

Comentarii

Newsletter