8 propuneri cromatice pentru design interior care vor face furori în 2017

18 decembrie 2016 , 1612 afisari

Dintre culorile propuse de Pantone pentru 2017 în ceea ce privește designul interior, am ales 8 mixuri care cu siguranță te vor inspira.

Citește si: Cele mai frumoase decoraţiuni pentru brad

Chiar dacă ai deja idee despre cum ai vrea să îți reamenajezi locuința, procesul prin care va trebui să îți pui planurile în aplicare s-ar putea dovedi dificil. Ce ar trebui să păstrezi, ce poți înlocui și ce ar fi bine să reciclezi sunt trei dintre etapele de bază. Din fericire, cele 8 teme cromatice de mai jos se potrivesc mai multor stiluri de decor, așa că îți recomandăm să parcurgi toate propunerile pentru a găsi inspirație.

 1. Chiar dacă această combinație cromatică este alcătuită și din culori reci, tonurile alese formează o structură luminoasă. Pastelurile de albastru și roz se îmbină perfect cu cele de verde și galben, crând un design relaxant. 

Citește si: Pereții despărțitori de apă – întotdeauna în tendințe

 2. Asemănătoare cu prima paletă de culori, aceasta aduce în plus mai multe nuanțe de gri pentru a crea note sofisticate. Asocierea tonurilor de gri cu rose metalic este cu atât mai elegantă cu cât vei ține cont și de texturi. 

 3. Stilul flower power este reinterpretat în manieră chic, nuanțele de fuchsia și oranj fiind completate de gri, alb și culori naturale, pentru a conferi personalitate decorului. 

Citește si: Topul celor mai frumoşi brazi împodobiţi de Crăciun

 4. Inspirat de arta japoneză și de ideea unei plimbări în natură, acest tip de design abundă în tonuri jucăușe care creează bună dispoziție. 

Citește si: Cum să-ți decorezi casa cu auriu

 5. Imprimeurile îndrăznețe și culorile vii trebuie asociate cu grijă pentru a nu crea disconfort vizual, iar de data aceasta avem o combinație câștigatoare pe care o putem asocia cu compoziția unui parfum misterios: “notele de bază” ale decorului sunt albul și negrul, cele de mijloc sunt galbenul, rozul, oranjul și albastrul, iar “notele de vârf” sunt imprimeurile animalice. 

 6. Asocierea unor elemente culturale diferite, cum ar fi textilele de proveniență americană și covoarele turcești, face că acest decor să aibă aspect unic. Culorile vii arată excelent alături de tonurile neutre, iar elementele de decor definesc personalitatea încăperii. 

Citește si: 10 bucătării luminoase şi primitoare

 7. Un decor sustenabil pe care oricine și-ar dori să Îl poată obține în propria locuință. Toate elementele de design sunt create prin reciclare, iar culorile naturale evidențiază caracterul eco al amenajării. 

Citește si: 20 de căzi de baie impresionante din piatră naturală

 8. Poate cea mai îndrăzneață propunere din topul nostru este această asociere între nuanțe de violet, oranj și auriu. Avem un ambient luxos definit de culori surprinzătoare și texturi contrastante, pentru cei care preferă un stil de amenajare pretențios.

Sursa foto: http://www.brit.co

Citește si: Stilul shabby chic in amenajarile interioare

 

Loading...

Comentarii

Newsletter