Spatiile mici imbratiseaza stilul minimalist

30 martie 2016 , 1832 afisari

De multe ori, stilul minimalist este asociat sau confundat cu stilul asiatic, modern sau contemporan. In realitate, stilul minimalist este cate ceva din fiecare.

Citește si: Cele mai frumoase decoraţiuni pentru brad

Stilul minimalist isi are originile in tarile asiatice, cum ar fi Japonia, in care amenajarile interioare erau create minimal, cu mobilier de inaltime joasa, cu linii drepte si accesorii strict necesare, care ofereau incaperilor un aspect aerisit Aceasta lejeritate si austeritate stilistica se regaseste in prezent in stilul minimalist.

Pe de alta parte, arhitectura contemporana inglobeaza multe dintre trasaturile stilului minimalist. Suprafetele drepte, formele liniare si curate, motivele geometrice sunt doar cateva trasaturi relevante care pot fi mentionate.

In ceea ce priveste cromatica, stilul minimalist este destul de rigid. Culorile de ansamblu sunt neutre, iar pentru detalii se folosesc culori primare. Cu toate acestea, exista si interioare creative realizate in stil minimalist in culori puternice.

Citește si: Pereții despărțitori de apă – întotdeauna în tendințe

Avand in vedere trasaturile mentionate mai sus, designerii de interior abordeaza acest stil in locuintele mici, de tipul garsonierelor sau apartamentelor compartimentate in regim open-space. Piesele de mobilier simple, lipsite de detalii decorative care incarca vizual (specifice stilurilor clasice), accesoriile cu linii drepte sau cu forme geometrice, ajuta spatiul sa se pastreze luminos, aerisit si ordonat.

Stilul minimalist solicita un numar limitat de elemente de decor, iar acest lucru este ideal pentru un spatiu mic din punct de vedere estetic, dar si avantajos din punct de vedere financiar.

Cateva exemple interesante de amenajari minimaliste gasiti in galeria foto.

Citește si: Topul celor mai frumoşi brazi împodobiţi de Crăciun
Loading...

Comentarii

Newsletter