In tendinte: corpuri de iluminat pentru dining

15 februarie 2017 , 1444 afisari

Cea mai buna metoda de a ilumina o zona de dining este asigurarea unor surse suplimentare pentru iluminat, concentrate deasupra mesei. Cele mai potrivite sunt cele suspendate, atat datorita posibilitatii lor de a ilumina mai de aproape masa, cat si pentru latura lor estetica.

Citește si: Semineul cu bioetanol – avantaje si dezavantaje

Corpurile suspendate au calitatea de putea fi de-a dreptul spectaculoase, atragand privirile si, uneori, devenind elementul central de design intr-o camera. Desi este in tendinte de deja cativa ani consistenti, stilul mijlocului de secol XX nu dispare nici anul acesta. Pentru 2017, el se reflecta mai ales in alegerea corpurilor de iluminat.  

Inspiratia mijlocului de secol XX

La moda anul acesta sunt corpurile care se descriu ca un nucleu de mai multe surse de iluminat. Un exemplu, mai simplu de obtinut, este acela in care mai multe abajururi sferice din sticla clara sunt prinse la partea superioara si lasate la cote diferite de montaj pentru a genera o compozitie dinamica si aerisita.

Citește si: Finisaje de perete atipice pentru dormitor

In cazul in care matematica a fost punctul tau forte in liceu, cu siguranta vei aprecia corpurile de iluminat de inspiratie moderna, mai ales pe cele care par a fi o adunare de drepte necoplanare care au la capete surse de iluminat. Indiferent ca sunt pe gustul tau sau nu, nu poti nega ca sunt cel putin interesante si vederea lor poate sa-ti trezeasca imaginatia.

O alta forma in tendinte este tot una inspirata din matematica, mai exact din astronomie. Sigur ai auzit despre Big Bang Theory, sau modul in care s-a format universul in urma unei explozii puternice. Imagineaza-ti un corp de iluminat care ar descrie exact acel eveniment prin intermediul unor corpuri de iluminat de dimensiuni reduse care se indeparteaza de la un centru – nucleu. Genul acesta de corp de iluminat este foarte dinamic, desi este, fara indoiala, static, si are capacitatea de a deveni punct focal in orice amenajare.

Citește si: Un accent galben solar in casa ta pentru a te lupta cu iarna

Privirea iti este pur si simplu atrasa de astfel de corpuri de iluminat; din acest motiv ele reprezinta o solutie la indemana pentru a scoate din anonimat o camera cu un design neutru.

Alama, materialul preferat de designeri

In ceea ce priveste materialele, in tendinte este alama, un aliaj de cupru si zinc, pe care designerii il prefera mai ales cu finisaj auriu satinat. Pentru corpurile care au abajururi din sticla de foloseste sticla clara, transparenta sau colorata in masa. Sursele sau becurile utilizate sunt cele cu forme cat mai apropiate de cele clasice. La corpurile de iluminat inspirate din design-ul anilor 50’ cel mai bine utilizezi becuri cu filament sau surse tip LED, insa cu design clasic.

Citește si: Propunerea Benjamin Moore pentru culoarea anului 2017

Sursa foto: www.pinterest.com

Loading...

Comentarii

Newsletter