Idei pentru amenajarea unui loc de citit

13 noiembrie 2013 , 1243 afisari

Primul design asupra caruia ne-am oprit este scaunul Lambent, o piesa care imbina locul de stat jos cu sursa de lumina necesara lecturii. Desi pare instabil datorita aparentei lipse a doua picioare, acest scaun este cat se poate de solid, “cablul” veiozei adiacente fiind, defapt, un picior metalic care preia incarcarile.

Inovatia acestui scaun nu consta, insa, in forma usor excentrica, ci in modul in care utilizatorul interactioneaza cu functiunea obiectului. Cand cineva se aseaza, greutatea corpului exercita presiune asupra unui mecanism pe baza de arc, activand un sistem intern de fire tensionate care directioneaza lampa spre cititor.

Urmatorul obiect este unul de dimensiuni mai mari, care concentreaza si o mini-biblioteca, cu o forma organica care creeaza in interior un spatiu protejat pentru citit. Potrivit pentru incursiuni de lectura de lunga durata, acest design poate atrage usor priviri intr-o incapere mai mare. Noi am recomanda-o, totusi, pentru camera celui mic.

Si daca tot am ajuns la subiectul copii: ce spuneti de o panza montata intr-o biblioteca, ca o supanta, unde cei mici pot citi intr-un mod neconventional? Aceasta amenajare este un exemplu ideal pentru cum poate deveni un loc de joaca util in educatia copiilor. Cu un astfel de refugiu, copilul tau poate considera lectura o distractie, iar anii de scoala nu vor mai fi o problema. Interventia nu presupune niste costuri exagerate, insa camera trebuie sa aiba o inaltime mai mare ca de obicei. Grija mare la siguranta, deoarece panza se afla la o inaltime destul de ridicata!

Loading...

Comentarii

Newsletter