Decoruri pline de farmec, in stil country chic

26 august 2014 , 1322 afisari

Elegant si boem, dar totodata confortabil si accesibil, country chic-ul este o reinventare a stilului rustic sau, altfel spus, reproducerea din perspectiva moderna a decorurilor rurale de altadata.

Intr-un cadru country chic sunt prezente obiecte din lemn, impletitura si tesaturi ce reflecta farmecul aparte al vietii de la tara. In conturarea unui decor country sunt la fel de importante culoarea peretilor, mobilierul si lemnul din care acesta este fabricat, dar si textilele.

Peretii

Stilul country chic este elegant si cochet, prin urmare elementele care compun decorul trebuie sa prezinte aceste caracteristici. In ceea ce priveste peretii, se poate alege una dintre urmatoarele nuante: albastru pal, verde salvie, galben pal sau rosu inchis. Daca accesoriile sunt colorate, peretii pot fi zugraviti in alb.

Mobilierul

Mobilierul reprezinta un element-cheie intr-un decor country chic. Din fericire, exista mai multe tipuri de mobilier care se preteaza interioarelor country. De exemplu, cel fabricat din lemn de nuc, stejar sau fag (lemn de esenta tare) se va integra perfect intr-un astfel de ambient. In plus, lemnul de esenta tare suporta diferite modificari decorative.

Tesaturile

In interioarele country chic sunt prezente tesaturi in nuante deschise, dar si in culori mai puternice, cum ar fi rosu. De regula, se folosesc draperii si asternuturi albe, crem, bej. Materialele sunt naturale (in, bumbac etc.), groase, simple sau imprimate cu elemente din mediul rural (pasari, flori, casute etc. Pardoseala se acopera cu covorase tesute manual sau presuri.

Accesoriile

Un decor in stil country chic poate fi completat cu numeroase accesorii si decoratiuni care sa contureze atmosfera specifica: vaze cu flori uscate, obiecte de artizanat, rame foto din lemn (valabil si pentru tablouri).

Loading...

Comentarii

Newsletter