Cum te ajuta in amenajarea interioara combinatia alb - negru

14 martie 2017 , 727 afisari

Indiferent de sezon, an sau directia pe care o ia „moda” amenajarilor, combinatia de alb si negru va ramane mereu una clasica. Asadar, daca te consideri o fire traditionalista, insa eleganta si iti doresti un interior simplu, dar cu o certa complexitate, alb si negru este cu siguranta solutia optima pentru tine! Iata de ce.

Citește si: Semineul cu bioetanol – avantaje si dezavantaje

Aceste non-culori functioneaza prin intermediul contrastului puternic dintre cele doua nuante, dar si prin modul in care acestea reflecta lumina. Albul este recunoscut ca o culoare care reflecta in totalitate undele luminoase, in timp ce negrul le absoabe complet. Daca esti mai poet din fire, s-ar putea ca acest contrast de sensuri intre alb si negru sa dea o oarecare dimensiune filosofica amenajarii.

Revenind, insa, la chestiuni mai practice, combinatia acestor doua culori are avantajele oricarui cuplu de culori puternic contrastante:

Citește si: Finisaje de perete atipice pentru dormitor

Defineste zone, da unitate: Folosind o astfel de combinatie puternica de culori poti da aspecte substantial diferite unor zone din aceeasi incapere (sau unor camere separate), insa acestea vor da in continuare senzatia ca fac parte din acelasi intreg. De exemplu, imagineaza-ti un living cu pereti albi si mobilier negru, in timp ce bucataria are mobilier alb, iar peretii sunt finisati cu negru. Poti sesiza continuitatea, nu?

Corectarea imperfectiunilor: Nu intotdeauna o camera are proportii perfecte, iar acest lucru se corecteaza prin amenajare. In cazul curlorilor contrastante, culoarea inchisa micsoreaza, in timp cea aceea deschisa mareste vizual spatiul. Poti, astfel, sa ajunstezi modul in care se percepe un spatiu, utilizand aceste culori in diferite proportii. Poti chiar sa „cobori” sau sa „inalti” un plafon, doar din bidinea.

Citește si: Un accent galben solar in casa ta pentru a te lupta cu iarna

Atunci cand utilizezi culori contrastante, trebuie sa ai foarte mare grija la detalii. Chiar si cele mai nesimnificative dintre ele pot juca rol activ. Manerele albe ale unor sertare cu fata neagra, de exemplu, devin un element decorativ foarte puternic intr-o astfel de amenajare bicolora.

Combinatia alb – negru, pe langa faptul ca este nemuritoare, se poate incadra in mai multe stiluri de amenajari, astfel incat sa fie mereu o optiune valabila, indiferent de gusturile tale.

Citește si: Propunerea Benjamin Moore pentru culoarea anului 2017
  • Pentru o amenajare in stil clasic, poti inlocui albul puternic cu nuante deschise de bej.
  • Stilul minimalist, high – tech, este probabil unul dintre cele mai potrivite pentru o amenajare in alb si negru. Ca accent, poti utiliza cu incredere metalul in tonuri argintii.
  • In stilurile etnice, albul si negru isi gasesc locul in piese care provin din natura, cum ar fi un covor tip zebra care se armonizeaza perfect cu nuantele caramizii.
  •  Alb-negru este indispensabil intr-un interior cu influenze japoneze, unde poti sa mixezi subtil cu elemente rosii.
  • Impreuna cu lemnul in nuante naturale deschise, albul si negrul pot face fata cu succes stilului scandinav.
  • Cu gri si texturile potrivite, poti obtine chiar si un interior industrial alb-negru.

Sursa foto: www.design-homes.ru

Comentarii

Newsletter